33. kolo
13.04.2014 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Milán udolal Catanii 1:0

Čtvrtou výhru v řadě zaznamenává AC Milán. Rossoneri udolali jedinou brankou Montoliva poslední Catanii a na Evropskou ligu ztrácejí už jen tři body. Jejich dnešní soupeř se pomalu loučí se Serii A. Na nesestupovou pozici ztrácí už osm bodů a to je pět kol před koncem hodně.

Milán rozhodl o své výhře v prvním poločase, parádní dalekonosnou ranou Montoliva. Zápas byl ale až do závěrečných minut otevřený. Catanii pořád scházel jediný gól k zisku bodu. Situaci si ale v závěru zkomplikoval vyloučením Rinauda.

Clarence Seedorf vsadil na osvědčenou sestavu z minulých kol, chyběl pouze zraněný Keisuke Honda, kterého v záloze nahradil Andrea Poli. Za Catanii nastoupil od úvodní minuty Jaroslav Plašil.

Milán se rozhodně nikam nehnal, hrál trpělivě a to mu stejně jako v předchozích zápasech přineslo kýžené ovoce. Catania hrozila směrem dopředu prostřednictvím aktivního Barrientose, jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil Abbiati. Milánský brankář se parádně činil i po ráně Gyombera. Šance Rossoneri začaly přibývat pozvolna, centr Kaká v těsné blízkosti Andujara přizvedl Rami nad branku! Ve 23. minutě padla jediná branka utkání. Ze zhruba třiceti metrů napřáhl Montolivo a Andujar se natahoval marně - 1:0 pro AC Milán. Do konce prvního poločasu to několikrát zkoušel Balotelli, ale nebyl úspěšný.

Ani po změně stran to nebyl ze strany Milána žádný vytrvalý tlak. Opět to byla trpělivá hra. Po nacvičeném signálu akrobaticky zakončoval Méxes, jenže přestřelil branku. V 76. minutě rozehrávali hosté volný přímý kop, konkrétně Monzón a Abbiati plachtil vzdcuhem. Dalším skvělým zákrokem uchránil Milánu těsné vedení. O dvě minuty později vtlétl ostře do souboje Rinaudo a sudí ho po druhé žluté kartě vyloučil. Oslabená Catania už na vyrovnání neměla. Do závěrečných minut se snažila něco vymyslet, ale Rossoneri si vedení pohlídali.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
klokan.paul

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka, Ballotelli vyhra AC 4-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už se proti Catanii bojím sázet. 3x mi zkurvila tiket :D

Reagovat
smazaný uživatel

2:0..FORZA GRANDE AC Milan....

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to neposerte

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milan 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA AC!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele