34. kolo
28.04.2013 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 0:3

Fiorentina zvládla důležité utkání na půdě Sampdorie a minimálně na pár hodin se posouvá na třetí pozici. Večer bude na tahu AC Milán a proti Catanii bude muset naplno uspět. Viola na Luigi Ferraris předvedla parádní výkon a celek Delia Rossiho vyprovodila tříbrankovým přídělem.

Diváci, kteří v neděli odpoledne dorazili na Stadio Ferraris, rozhodně nemohli litovat. Nebereme-li v úvahu konečný výsledek, který domácí příznivce rozhodně nepotěšil, hrál se na obou stranách vynikající fotbal.

První stoprocentní šance se naskytla domácím, jmenovitě Polimu, jehož ránu dokázala defenzíva Violy zablokovat. Na druhé straně hrozil Jovetič, ale vše z pohledu Blucerchiati vyřešil Palombo. Také další šance patřily Fiorentině. Alberto Aquilani měl hned dvě příležitosti, ale ani jednu neproměnil. Nejprve ho vychytal Romero a o chvíli později netrefil branku.

Fiorentina vykročila za vítězstvím ještě v prvním poločase. Ve 36. minutě předvedl parádní střelu Juan Cuadrado a míč letící vzduchem skončil v síti - 1:0 pro Fiorentinu. A hned za dalších pět minut Viola svoje vedení zdvojnásobila. Aquilani na Romera opět nevyzrál, ale z následujícího rohového kopu udeřil Adem Ljajič a bylo to 2:0. Pro Adema Ljajiče bylo utkání pikantní, neboť hrál proti celku, který vedl Delio Rossi, s nímž měl problém na konci loňské sezony.

Jeho svěřenci měli ve druhém poločase jasný úkol - vstřelit co nejdříve kontaktní branku a ještě něco s výsledkem udělat. To se ale nepovedlo. Fiorentina byla nadále nebezpečná a čtvrthodiny před koncem zvýšila vedení už na 3:0. Aquilani předčil De Silvestriho a překonal Romera.

O vítězi utkání již bylo rozhodnuto a někteří hráči domácích to psychicky neunesli. Daniele Gastalldelo předvedl zbytečný faul na Romula a byl vyloučen. Fiorentina vyhrála 3:0 a minimálně na pár hodin se dostala na třetí místo před AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1.........

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/sampdoria-vs-fiorentina-03-match-X45LEpcGx4zY4x2h?start=1.001

Tvl...tak co to ten Gastaldello předvedl, do konce sezony stop snad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele