1. kolo
26.08.2012 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Janov otevřel sezónu vítězstvím nad Cagliari

Po nepovedené loňské sezoně a větších letních změnách si fanoušci Grifů nemohli přát lepší vstup do nového ročníku Serie A. Janovští hráči si před jejich zraky dokázali porazit s Cagliari, které díky dvěma brankám ve druhém dějství porazili 2:0.

Přitom zápas nezačal pro domácí příliš dobře a fanoušci se už po čtvrthodině mohli poprvé chytat za hlavu. Boško Jankovič sice skvěle vtrhl do vápna a když stál před brankářem, tak ho za dres zatahal stoper Astori a sudí Rizzoli nařídil pokutový kop, jenomže k němu se postavil Cristobal Jorquera a zklamal. Svou střelu poslal těsně vedle levé tyče Agazziho branky a fanoušci domácích mohli jen vzpomínat na téměř neomylného Rodriga Palacia.

Skóre mohl otevřít alespoň Giandomenico Mesto, jenž si naběhl na zadní tyč, kde hlavičkou otestoval Agazziho pozornost, ale neuspěl. Na druhé straně likvidoval Sebastien Frey střelu ze střední vzdálenosti z kopačky Radjy Nainggolana, ale o chvíli později se už opět zapotil jeho protějšek Agazzi. To když se z velké dálky z trestného kopu napřáhl kapitán Janova Jankovič a jeho pokus jen těsně minul břevno.

Hra se v tu chvíli přelévala z jedné strany na druhou a Frey potřeboval výtečný zákrok proti hlavičce Pinilly. Ještě než se ale stihli hosté vzpamatovat z neproměněné šance, už se na jejich bránu řídil Ciro Immobile. Naštěstí pro Cagliari branku svým zakončením minul.

Teprve v 59. minutě došlo k první změně na světelné tabuli, alespoň co se skóre týče. Andrease Granqvista při jeho výletu do vápna soupeře složitě zastavovali Agazzi s jedním z obránců hostů a nakonec se jim to příliš nepovedlo, když se míč dostal až k Merkelovi a ten ranou do prázdné brány otevřel skóre.

Následovalo několik zajímavých příležitostí, ale ani jedna nakonec nezaváněla gólem. To až Rossettini opět vybídl Freye k parádnímu zákroku. Francouzský gólman znovu prokázal své hbité reflexy a hlavičku stopera Cagliari z brankové čáry vytáhl.

Definitivu domácímu vítězství dal pět minut před koncem svým prvním gólem v janovském dresu Immobile, který využil zaváhání Astoriho, řítil se sám na brankáře a bez problémů proměnil.

Janov si tak z prvního zápasu odnáší plný počet bodů, Cagliari bude o své první bojovat příští týden s Atalantou.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

3-1..

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele