28. kolo
08.03.2013 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Milán porazil Janov a zůstává třetí

Giampaolo Pazzini a Mario Balotelli byli hlavními strůjci dalšího milánského vítězství. AC zdolalo Janov 2:0 a upevnilo si třetí pozici. Na výsledku nic nezměnilo ani vyloučení Kevina Constanta, Grifové skoro půlhodinovou přesilovku nedokázali využít.

Pro AC byl tento zápas velmi důležitý. Už v úterý čeká Rossoneri ostrá zkouška na Nou Campu a jít do klíčové odvety s jistotou třetího místa po tomto kole, by rozhodně zlepšilo sebevědomí Allegriho svěřenců.

Milán začal lépe, byl aktivnější a svojí převahu ve 22. minutě gólově zužitkoval. A branka to byla poměrně kuriózní. Čtyři minuty před tím totiž Portanova fauloval Pazziniho a italský útočník ve službách AC musel střídat. Mezitím, co se Balotelli rozcvičoval, Pazzini pajdal po hřišti a čekal na stažení. Ve 22. minutě se rozhodl dopajdat k pokutovému území, míč se odrazil přímo k němu a Pazzini jej pravačkou nekompromisně poslal do šibenice - 1:0 pro AC Milán. Pazzini vstřelil gól a přenechal místo Balotellimu.

I nadále byli lepší hosté, ale i Janov dokázal pořádně pohrozit. Zejména bývalý hráč AC Marco Borriello několikrát ztroskotal na Abbiatim. Na začátku druhého dějství měl velkou příležitost na snížení Bovo, ale jeho rána z volného přímého kopu skončila na vzdálenější tyči Abbiatiho branky. O pět minut později zase pálil Borriello a Abbiati byl opět na místě. Na druhé straně zkoušel přiblížit výhru Milána Flamini, jeho okatý pád přes Freye mu rozhodčí nezbaštil. Francouzský záložník uviděl žlutou kartu za simulování. Flamini mohl svojí neřest odčinit, jeho dravý průnik a následné zakončení vyškrábl Frey na rohový kop. Tím pádem ale akce Milána pokračovala. Obrana Grifů následně úplně zapomněla na ofsajdovou past a Balotelli chladnokrevně poslal míč za Freyova záda - 2:0 pro AC Milán.

Svěřencům Allegriho následně stačilo hlídat vedení a v poklidu utkání dohrát, to se ovšem nestalo. V 65. minutě si nenechal líbit Bovův zákrok Constant a byl vyloučen. Právě pro Constanta mělo utkání zvláštní náboj, neboť v barvách Janova hrával. Nicméně Janov skoro půlhodinovou přesilovku využít nedokázal. Skvělý Abbiati dvakrát vychytal Borriella a následně i dorážku Tozsera. Nepřišel si a něj ani Granqvist. Milán neinkasoval a po dalším vítězstvím zůstává na třetím místě, navíc se už může plně připravovat na odvetu proti Barceloně.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 ...hlavne aby AC vyhral

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 vysledek taky jsi myslim ze to tak dopadne ale hlavne vyhrat....FORZA GRANDE AC Milan....

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 janov je bez kucku o nicom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dle mě bude sestava : Abbiati - Abate - Yepes - Zaccardo - De Sciglio - Nocerino - Flamini - Muntari - Bojan - Balotelli - Robinho...tedy mega šetření hlavně Mexés - Zapata + Ambrosini - Monty + El - Pazzini na vyje.b Barcelonu.

Reagovat
Hagi79

nebude se šetřit nikdo kromě Abateho..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Janova, Milán hraje za pár dní zápas roku s Barcelonou a nebude nic riskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Další výhra AC a musím přiznat,že vůbec nepochibuju o tom ,že se Milán dostane před Neapol na druhé místo.Přestože jsem fanda AC Milán tak Barcelonu mám o něco radši ale je třeba dodat,že Blaugranas nemají na to aby dokázali smazat dvougolové manko proti takhle rozjetému týmu jako je momentálně AC Milán ale ve fotbale je všechno možné takže se eště uvidí.Jinak k zápasu s Janovem -Naprosto zaloužená výhra,zbytečná červená ale důležité tři body jsou doma.

Reagovat
Le Gunner

Já pochybuju o tvojí profesorce češtiny z prvního stupně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je nejblbější komentář roku, nejenže to nedává vůbec smysl ale vypadá to, jak kdyby to psal můj osmiletej bratr..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele