33. kolo
21.04.2013 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rocchi spasil Inter, Parma odjíždí s prázdnou

Inter Milán zvládl klíčový souboj o prestiž a po třech bodech se vrací na příčky evropských pohárů. Ty jim vystřelil Tommaso Rocchi gólem z konce utkání.

Tým trenéra Stramaccioniho nebojuje jen o budoucnost mladého kouče, která je velmi nejistá. Bojuje také s nepřízní osudu - v době poslední porážky v rámci Coppa Italia nemohl mladý stratég počítat se čtrnácti hráči prvního týmu! Zranění opravdu sráží milánský tým na kolena. Dnes se ale dokázal znovu postavit.

Aktivněji vstoupili do utkání rozhodně hráči hostí, jak jim trenér Roberto Donadoni jistě naordinoval. Systém krátkých přihrávek vyplynul až do zakončení Yohana Benalouaneho, které však brankář Samir Handanović jistil. Na druhé straně pálil domácí záložník Zdravko Kuzmanović, ani brankář Antonio Mirante se zaskočit nenechal.

Hezkou akci Parmy ve spolupráci dua Amauri - Sansone zastavil pomezní rozhodčí zdviženým praporkem, Miranteho reflexy výtečně vyzkoušel Schelotto. Mladého italo-argentinského záložníka našel centrem Álvaro Pereira. K ráně se po čase odhodlal znovu Sansone, italského mladíka ale Handanović také vychytal. Ten musel reagovat také na střelu Mattea Parola ze střední vzdálenosti.

Po půlhodině se do míče po špatně odvráceném rohovém kopu opřel Jaime Valdés, jeho rána dokonce zatřásla břevnem! Oba celky se střídaly v aktivitě, povedený pokus Marchionniho musel zneškodnit opět skvěle zasahující Handanović. První půli obětavým skluzem uzavřela obranná linie Parmy, Pereira mohl schovávat hlavu do dlaní.

Do druhého poločasu nakráčel starý známý Jonathan Biabiany, který v Interu strávil zatím většinu své dosavadní kariéry. Uběhly ale dlouhé minuty, než se stalo něco zajímavého. Inter trápí především situace v ofenzívě, také dnes se do ní postavil osamocený Tommaso Rocchi. Bývalý hráč Lazia Řím se po hodině hry odhodlal k nepříjemné střele. Ducali se snažili skórovat, přes bránícího Juana Jesuse přešel Nicola Sansone, ale jeho střela nepatřila k nejpřesnějším.

Ve velké šanci se ocitl Amauri, ale ani on Handanoviće nepřekonal. A tak na závěr utkání trestal zkušenější Inter. Svou druhou branku v dresu nerazzurri vstřelil Tommaso Rocchi, který bezvadně využil dobré akce Jonathana a poslal svůj celek do vytouženého vedení.

Ani Biabianyho pokus nepomohl ke změně skóre, v poslední části utkání se ještě do zakončení hnal Nicola Sansone, dnes ale mladému útočníkovi nebylo přáno. Parma se po prohraném utkání stále drží v poklidném středu tabulky, Inter je alespoň na chvíli pátý.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Le Gunner

Šelma se probudila!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xz6x7f_int-1-0-par-highlights-21-04-2013-ourmatch-net_sport#from=embediframe

Dědula Rocchi a jeho jeden z posledních okamžiků slávy v hráčské kariéře....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele