38. kolo
19.05.2013 20:45 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Palermo prohrálo i poslední zápas, vítězem je Parma

Palermo bude kvůli mnoha porážkám příští rok svádět líté souboje v Serii B a s první ligou se nerozloučilo jinak. Všechny tři body si z Renza Barbery odváží Donadoniho Parma, která sezonu zakončuje v klidném středu tabulky.

Sestupující sicilský celek nebude na právě skončený ročník vzpomínat v dobrém. Časté změny trenéra, dlouhodobá zranění a pachuť prohraných zápasů s hořkým koncem, tak by se ve stručnosti dala shrnout další sezona Rosanero. Bohužel pro domácí diváky, dnešní zápas si z jejich pohledu vyšší hodnocení nezaslouží.

Netrvalo dlouho, než se stadion v Palermu začal poprvé pořádně rozehřívat. O pozornost si řekl domácí miláček Fabrizio Miccoli, jehož rána z voleje přinutila Antonia Miranteho ke skvělému zákroku. Minisouboj této dvojice veteránů byl k vidění ještě mnohokrát, také po deseti minutách si Miccoli na Mirantem vylámal zuby. Sice se po Donatiho kolmici dostal do výhodné pozice, ale zakončit podle představ se nu už nepovedlo.

Miranteho one-man show pokračovala, protože Palermo se stůj co stůj rozhodlo vyhrát. Uzdravený Abel Hernandez si po nepříjemné ráně mohl zakrývat obličej do dlaní, protože nejprve nastřelil tyč Miranteho brány a nezakončil ani dorážku. Druhou nabízenou šanci v jasný gól neproměnil a jeho čekání na branku se tak protahuje. Po delší pasáži bez šancí to byli opět domácí, kteří chtěli svým fanouškům zpříjemnit cestu domů. A jakou lepší pozvánku na Serii B byste chtěli mít, než výhra v posledním utkání první ligy? Tu ale odmítl Viola, který ztroskotal opět na brankáři Mirantem. Jeho obrana očividně chtěla zjistit limity svého brankáře a tak nechávala útočníky Palerma projít až do pokutového území.

Zakončení je ale dlouhou dobu velkou slabinou Rosanero, takže se Ducali pravděpodobně neměli čeho bát. Naopak se sami ujali vedení - Gobbi napoprvé ještě Benussiho nepřekonal, druhý pokus mu ale již vyšel. Po skvěle sehrané standardní situaci se míč ocitl právě u zkušeného beka a jeho rána pod břevno poprvé šokovala stadion La Favorita.

Když se domácí hráči snažili najít sílu a odpovědět, přišla další rána. Ishak Belfodil zachytil špatně načasovanou přihrávku soupeře, svým pasem našel nabíhajícího Jaimeho Valdese, který si počkal na obráncův pohyb. Stínující stoper zůstal obelstěn efektním zaseknutím a Valdes druhou nohou napálil míč do šibenice Benussiho brány.

Dvě góly v rozmezí několik minut by možná ještě Palermu udělily lekci z produktivity, tři ale byly příliš. První poločas totiž uzavřel sám mladík Belfodil, který si po nikým nerušeném běhu vstříc domácímu vápnu připravil míč na pravou nohu a vypálil přesně k tyči - 3:0.

Krutý výsledek, po němž se asi jen málokdo chtěla na La Favoritu vracet. Nicméně, druhý poločas bylo třeba dohrát a stále ještě neřeklo Palermo své poslední slovo. Ve druhé půli se role otočily a aktivitu přebrali hosté. Donadoniho Ducali si umě ponechávali míč na kopačkách a zdlouhavou kombinační hrou nutili svého soupeře k faulům. Přesto se Palermo nevzdalo a Miccoli dokonce nastřelil tyč!

Na domácí tým se štěstí přeci jen na chvíli usmálo, když se dvacet minut před koncem trefil Miccoli. A to ranou ne ledajakou - italský útočník bezezbytku využil šanci přímého volného kopu a perfektně se trefil podél brankáře Pavola Bajzu. Palermo snížilo na rozdíl dvou branek a dál útočilo. V jasné gólové šanci ale Abel Hernandez selhal, a tak se po devadesáti minutách trápení prvoligový smutek Palerma prohlubuje. Nejméně na rok...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele