16. kolo
09.12.2012 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Stephan Lichsteiner vystřelil Staré dámě tři body

Utkání mezi domácím Palermem a hosty z Turína rozhodla jediná branka. Tu vstřelil pět minut po změně stran švýcarský obránce Stephan Lichtsteiner a udělal tak radost trenéru Contemu, který znovu vrátil na lavičku milovaného klubu.

Juventus má za sebou jednu velmi důležitou kapitolu, zakončil totiž podzimní část Ligy mistrů na příčce znamenající postup do další fáze. Zatímco boje v evropských pohárech dočasně končí, Serie A ještě zdaleka ne. Na Sicílii přijel Juventus povzbuzen nejen výsledkem z Doněcku, ale také návratem svého hlavního trenéra na lavičku. Antonio Conte, muž stojící za loňským titulem, dnes opět dirigoval svůj tým.

Jeho svěřenci mu ale zpočátku neudělali příliš radost. Do první šance se dostal domácí Morganella, který vypálil tvrdou ránu do míst, kde stál připravený Buffon. Tato akce ale ukázala, že domácí jsou připraveni o body bojovat. O šest minut později se dokonce míč zatřepotal za Buffonovými zády, ale skórující Miccoli stál v ofsajdovém postavení.

Ke konci první půle měli hosté také trochu smůly, protože se jim podařilo nastřelit brankovou konstrukci. Po dobře se vyvíjející akci vypálil Claudio Marchisio a gólman Ujkani jeho pokus vyrazil k nohám Vučiniče. Černohorský útočník ale včas nezareagoval a k míči měl daleko, přesto dokázal špičkou kopačky zamířit a nastřelil tyč!

Do kabin mohli jít spokojenější hosté, ale po Vidalově nahrávce Matri nedokázal prostřelit Ujkaniho, a tak jsme se v první půli branky nedočkali.

Druhá polovina zápasu už ale gól nabídla. Nejprve se do zakončení dostal Vučinič, jehož rána minula Ujkaniho tyč. Poté už se ale hosté spolu s trenérem Contem mohli radovat. Po nadýchaném centru Pirla se k míči dostal Vučinič, počkal si na nabíhajícího spoluhráče a patičkou mu nahrál míč před brankáře Ujkaniho. Lichtsteiner, ač obránce, si se situací výborně poradil a otevřel gólový účet zápasu.

Po dobré zprávě přišla zpráva špatná, když se zranil záložník Arturo Vidal. Nahradil jej Paul Pogba. Na hřiště se podíval také Dán Bendtner, který ale zatím nenaplňuje vysoká očekávání. Trenér Conte se rozhodl dát mu další příležitost dnes odpoledne a po třiceti sekundách na hřišti se mu Bendtner málem odvděčil. Jeho rána z úhlu ale nakonec za Ujkaniho zády neskončila.

Když se zdálo, že se nadechnou i domácí a utkání zdramatizují, po faulu na Asamoaha viděl z rukou sudího De Marca druhou žlutou, tedy červenou kartu. Palermo tak dohrávalo za nepříznivého stavu v oslabení. V poslední šanci zápasu se objevili opět hosté z Turína. Na Ujkaniho se řítil Mirko Vučinič, domácí brankář ale skvěle vyběhl, zúžil střelecký úhel a znemožnil tím Černohorci slavit další branku.

Přesto může Antonio Conte oslavovat. Jeho obnovená premiéra sice nepřinesla přehršel branek, ale tři body si odváží lídr tabulky. Palermo naopak dnešní den nemůže považovat za úspěšný, po prohře je těsně nad sestupovými příčkami.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FORZA JUVE !!

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Forza JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

MERDA PALERMO

FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

never again podal som over a je 10 minuta a nic oni len spaciruju sa ci boha kde su goli cakal som 1 3 FT ze oba daju gol utocne taktiki NIC NIC som prekliati

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvqh3u_palermo-vs-juventus-0-1-match-highlights_sport?start=145

Palermo zlobilo, ale Juventus dokazuje, že má opravdu nejlepší záložní řadu v celé Evropě. Jejich hra je prostě perfektní...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele