20. kolo
13.01.2013 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Janov CFC 2:1

Doufali-li fanoušci Janova po nadějné třízápasové šňůře v lepší zítřky, srazil je dnešní duel s Cagliari opět do kolen. Svěřenci trenéra Gigiho Del Neriho totiž v IS Arenas padli a vrací se do sestupových vod. Naopak Cagliari ukončilo hodně špatnou sérii, ve které získalo pouze dva body ze 27 možných.

Lepší návrat do vlastního stadionu, na který se kvůli přestavbě několik zápasů nemohlo, si Isolani přát nemohli. Dnes sice s Janovem prohrávali, ale nakonec dokázali nepříznivý výsledek otočit a důležité tři body mají oni.

Podmínky pro dnešní duel nicméně ideální nebyly - v Cagliari se totiž proháněl velice silný vítr, který hráčům ztěžoval hru. Využít se ho snažil Marco Borriello při svém trestném kopu, ale brankář Avramov vyrazil na roh. Na druhé straně hrozil z protiútoku Radja Nainggolan, ovšem neuspěl. Naopak Avramov v brance domácích musel být v pohotovosti, když nejrpve střílel Andrea Bertolacci a vzápětí dorážel Marco Rossi, ale skóre zůstalo neměnné.

Po rohovém kopu zahrozil domácí Danilo Avelar, jeho dělovka ale branku těsně přeletěla. O poločase potkala nepříjemná zpráva Janov. Dolů musel kapitán Marco Rossi, patrně kvůli problémům s okem, a na hřiště vyběhl Piscitella.

Start do druhého dějství nicméně měli Grifové dobrý. Po rohu se hlavou trefil Eros Pisano a připsal si premiérový gól v Serii A. Radost hostů ovšem netrvala dlouho - Cagliari totiž po sedmi minutách odpovědělo z protiútoku, na jehož konci se po přihrávce Nainggolana ocitl Marco Sau a prostřelil Sebastiena Freye. Gól Cagliari nabudil, Ibarbo nicméně z voleje pálil mimo a Thiago Ribeiro na centr, který měl namířit do sítě, těsně nedosáhl.

Nakonec se ale v 82. minutě po rohovém kopu zjevil Daniele Conti a hlavičkou strhl vedení na stranu Cagliari. Když pak vzápětí inkasoval červenou kartu za zákrok na Ibarba Seymour, bylo pro Janov zle. Přesto málem dokázal vyrovnat, Kucka ale hlavičkou v nastaveném čase trefil brankovou konstrukci, a tak Cagliari vyhrálo 2:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tusim vyhru cagliari, ale nejvic to vypada si na remizu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele