26. kolo
26.02.2013 20:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Fialky padly, tři body bere Bologna

V Bologně došlo k velkému překvapení, když domácí tým vyzrál nad rozjetou a favorizovanou Fiorentinou. Celek z Toskánska sice dobře začal, ale Felsinei stav utkání dvěma góly otočili.

Netradiční čas, netradiční výsledek. Z důvodů počasí bylo původně víkendové utkání přeloženo až na úterý večer, což dalo oběma týmům trochu delší čas na rekonvalescenci. Té lépe využili domácí hráči, kteří i přes špatný začátek a brankou Adema Ljajiče vývoj zápasu otočili a vyhráli.

Fialky potřebovaly vyhrát, aby se udrželi na příčkách, které zajišťují evropské poháry a jejich tempo od úvodu naznačovalo, že přijely pro tři body. Po dvou minutách se na branku Curciho hnal Ljajič, jeho nahrávku ale Juan Cuadrado poslal jen těsně vedle. Poté předvedla obě mužstva několik šancí, gólové zakončení ale kazila nepřesnost. To se změnilo až po sedmadvaceti minutách.

Alberto Gilardino na své polovině ztratil míč, toho se ujali hosté a na konci pohledné akce stál Adem Ljajič, na jehož střelu neměl Gianluca Curci nárok - 1:0.

Fiorentina byla po celý první poločas aktivnějším týmem, ale vstřelila jen jednu branku. A za to ji domácí výběr potrestal. Na špatný vývoj utkání reagoval trenér Stefano Pioli nasazením rychlého Taidera, místo mu uvolnil Pérez. Ten se tak už jen z lavičky díval na nepovedené zakončení Cuadrada, Curci byl tentokrát bez práce.

O deset minut později se už ale mohli radovat všichni domácí fanoušci, neboť Bologna zničehonic udeřila. K přímému volnému kopu se postavil Alessandro Diamanti, našel přesně hlavu Marka Motty a mladý obránce srovnal.

A domácí hvězda byla při chuti, Diamantiho dnes stěží hráči hostí bránili. Jeho další zakončení vypadalo také velmi nebezpečně, avšak střela zkušeného záložníka nakonec mířila mimo Curciho bránu. Dvacet minut před koncem utkání udělal Stefano Pioli další krok ke třem bodům, když nasadil pozdějšího hrdinu, Řeka Christodoulopoulose. Záložník s těžko vyslovitelným jménem ale sehrál klíčovou roli. Deset minut před koncem utkání málem zužitkoval přihrávku Morlea, ale míč nakonec poslal jen těsně nad břevno.

Vše si vynahradil o dvě minuty později, když se dostal na hranici vápna k odvrácenému centru Morlea a napodruhé mu to již vyšlo - přesná střela zamířila za Vivianova záda a domácí mohli slavit tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele