1. kolo
25.08.2012 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Spasitel Jovetič zařídil tři body pro Florencii

Udinese dnes v podvečer vedlo, nakonec se ale radují domácí hráči v čele s trenérem Montellou. Strůjcem vítězství byl především černohorský útočník Stevan Jovetič.

Stadion Artemia Franchiho byl svědkem prvního kola nové sezony a nutno dodat, že se diváci rozhodně nenudili. V první půli jim sice nejspíš Maicosuel přivodil srdeční selhání, nakonec se však mohli radovat. Dvě přesně mířené rány z kopačky Stevana Jovetiče znamenaly výhru.

V první šanci zápasu se ocitl Luis Muriel, který se po skvělé sezoně v Lecce vrátil do týmu Udinese. Jeho ránu ale zneškodnil brankář Emiliano Viviano. Souhra nového režiséra Pizarra s Ljajičem také ke gólu nevedla. Aktivní Muriel ale o pár minut později již v zápase zanechal výraznější stopu, když vyslal do šance Maicosuela. Bývalý hráč brazilského Botafoga se nemýlil a poslal svůj tým do vedení 1:0 - snový debut v nejvyšší italské lize.

O chvíli později se musel činit brankář Željko Brkič, jehož pozornost vyzkoušel Adem Ljajič. Povedenou ranou zakončil svůj postup také Stevan Jovetič. Fiorentina ale v této fázi zápasu plně přebírala otěže a daleko ke skórování neměl ani Borja Valero.

Po změně stran se na bránu Viviana vrhl opět mladý Luis Muriel, tentokrát se s ním ale poctivě vrátil Gonzalo Rodriguez a střelu srazil. Na druhé straně vyrobil velkou chybu brankář Brkič, nikdo z hráčů Fialek ale nebyl připraven strhnout vedení ve prospěch domácích. Na hřiště se postupně dostali například Juan Cuadrado nebo Mounir El Hamdaoui.

Fiorentina sice byla lepším týmem, stále se jí ale nedařilo skórovat. K tomu jí pomohla až teč. Jovetičovu ránu si srazil do vlastní brány Danilo a překonal tak bezmocného Brkiče.

Dvě velké šance spálil střídající Mounir El Hamdaoui, jemuž evidentně svědčí nové prostředí a dnes výborně spolupracoval například s Juanem Cuadradem. Na rozhodující branku si museli diváci počkat až na úplný závěr dnešního dramatu. Že bude na Stevanu Jovetičovi závislá snad veškerá ofenzivní síla Fiorentiny, to muselo být jasné asi každému. A komu ne, ten tomuto tvrzení dá jistě zapravdu po dnešním zápase. V nastaveném čase se totiž skvělou individuální prací prosadil právě černohorský útočník a rozjásal domácí davy. Fiorentina tedy začala nový ročník skvělým způsobem, Udinese se teď může soustředit na další zápasy.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza asi 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele