29. kolo
17.03.2013 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Janov CFC 3:2

Dvakrát se dokázal Janov ve Florencii vrátit do zápasu, jenže nakonec si dal vlastní gól a prohrál 3:2. Pro Fiorentinu to jsou důležité tři body v boji o poháry, pro Janov naopak další velice nepříjemná prohra s ohledem v boji o záchranu. Nyní už mají Grifové na sestupové příčky náskok jen jediného bodu, Viola je čtvrtá.

Utkání na Stadio Artemio Franchi zahájili svými příležitostmi Andrea Bertolacci za hosty a Stevan Jovetič za domácí, ale žádná větší šance to ještě nebyla. Až Adem Ljajič se po pasu Jovetiče ocitl za obranou soupeře ve velice slibné pozici, jenže v zakončení selhal.

Skóre se poprvé změnilo až ve 33. minutě. Ljajič se uvolnil na pravé straně a zpětnou přihrávkou našel Aquilaniho, který z bezprostřední blízkosti nemohl zakončovat snadněji. Opakovaný záběr sice ukázal, že Aquilani cestou za míčem možná nedovoleně odstavil Granqvista, ale nepískalo se. Na 2:0 mohl zvyšovat David Pizarro, jehož rána byla výrazně tečována, přelobovala brankáře Tzorvase, jenž chytal místo zraněného Freye, ale nakonec míč skončil na břevně.

Kouč Davide Ballardini udělal o poločase hned dvě změny, stáhl Pisana a Tozsera a v hostujícím dresu se na hřišti objevily Jorquera s Jankovićem. Fiorentina nicméně nadále tlačila. Pak se nicméně musel vyznamenat gólman Violy Viviano, když nejprve vytáhl zpod břevna nebezpečný trestný kop Vargase a následně na poslední chvíli zakročil, aby si nedal vlastní gól stoper Savić. Z výsledného rohu už však Janov udeřil. Daniele Portanova si naskočil na centr a hlavou srovnal.

Rossoblu vyrovnávací branka nakopla a Jorquera málem otáčel skóre, jenže nakonec jeho pokus přelétl branku. Hosté vzápětí doplatili na to, že jim chybí spolehlivá brankářská jednička. Tzorvasovi totiž trestuhodně vypadl z rukou centr Pasquala a Cuadrado jednoduše doklepával do sítě.

Janov se však rychle oklepal a po sedmi minutách, v 69. minutě, opět srovnal. Jorquera po chybě Rodrigueze poslal míč do vápna, kde ho sklepl na úplně volného Antonelliho Janković a levý křídelník Grifů srovnával na 2:2. V 76. minutě však šel Janov do desíti. Bertolacci dostal druhou žlutou a musel předčasně opustit hřiště.

Přesilovku využila Fiorentina takřka okamžitě, a to ještě pro Janov dost smolně. Po rohovém kopu hlavičkoval Rodriguez a míč se do sítě odrazil od Cassaniho. Až vlastní gól Janova tak rozhodl o tom, že tři body dnes zůstanou ve Florencii.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cassaniho ten vlastňák musel hodně mrzet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele