31. kolo
07.04.2013 12:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - AC Milán 2:2

AC Milán neudrželi nadějné vedení a ze Stadia Artemio Franchi nakonec odjíždí pouze s bodem za konečnou remízu 2:2. Milánští si v průběhu utkání vypracovali dvoubrankový náskok a navíc hráli dlouhou dobu v přesile. Ovšem ani to nakonec na vítězství nestačilo.

Utkání bylo klíčové, zejména co se týče pohárových ambicí. Milánu před zápasem bezpečně patřila třetí pozice, a pokud Fiorentina chce pomýšlet na Ligu mistrů, potřebovala v tomto duelu zvítězit.

Fiorentina sice začala aktivně a hosté se dlouho nemohli vymanit ze své poloviny, nakonec jí to ale bylo málo platné, neboť první branku zápasu vstřelilo už ve 14. minutě AC Milán. Zkušený Pizarro ztratil míč a někdejší hráč Fiorentiny Riccardo Montolivo postupoval sám na Viviana. Italský reprezentant zachoval chladnou hlavu a technickou střelou překonal Viviana - 0:1. Po půlhodině zahrozila i Fiorentina, ze standardní situace mohl udeřit pro změnu někdejší hráč AC Alberto Aquilani, jenže mu scházela větší přesnost. Na druhé straně byl ve velké šanci El Shaarawy a Viviano se vyznamenal.

Ve 39. minutě přišel jeden z klíčových momentů celého utkání. El Shaarawy postupoval na branku, když v tom ho zfauloval Nenad Tomovič. Sudí ocenil jeho zákrok červenou kartou a pro Violu začali pořádné komplikace.

Ve druhém poločase se snažili Rossoneri využít svojí početní výhodu a to se jim také podařilo. Nejprve ale Viviano zneškodnil střelu Flaminiho i dorážku Balotelliho. O několik minut později už byl Mathieu Flamini úspěšnější. Francouzský záložník se prosadil po centru do vápna a Milán měl pohodlný dvoubrankový náskok.

Zápas se zdál být rozhodnut. AC vedlo 2:0 a navíc hrálo v početní převaze. Jenomže Fiorentina nekapitulovala, naopak se snažila ještě s výsledkem něco udělat. V 65. minutě byl v pokutovém území faulován Adem Ljajič a sám postižený nařízenou penaltu proměnil - 1:2. Viola ožila a zanedlouho kopala penaltu číslo dvě. Cuadrada nešikovně zastavil De Sciglio a rozhodčí opět neměl slitování. Davide Pizarro se štěstím penaltu proměnil a bylo srovnáno! Pro AC to byl pochopitelně velký šok, ze kterého už do konce zápasu nevzpamatovalo. Fiorentina ze zdánlivě bezvýchodné situace dokázala nakonec bodovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Shevchenko

Bod dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Mario, Mario!

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 vyhrajeme doufam FORZA GRANDE AC Milan.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nuž čo. Rozhodca si zas raz zahral a zremizoval zápas..

Reagovat
-Pato-

výsměch....

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca totalny tragéd

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xyt96u_highlights-fiorentina-vs-ac-milan_lifestyle#from=embediframe

Celkem bojovné utkání...AC si za to ale může samo, penalty to byly, o tom žádná a přesilovku měli také aspoň ještě dvakrát využít....no a místo Balotelliho ať ty přímaky radši kope třeba Montolivo, ten by měl určitě lepší úspěšnost...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele