34. kolo
28.04.2013 20:45 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

AC Milán - Calcio Catania 4:2

AC Milán měl namále, ale zápas s Fiorentinou nakonec zvládl a i po tomto kole drží třetí příčku. Hrdinou zápasu se stal útočník Giampaolo Pazzini, jehož slepené branky znamenaly zásadní obrat ve skóre. Catania nepředvedla na San Siru vůbec špatný výkon, nakonec ale odjíždí bez bodu.

Rossoneri před zápasem věděli, že Fiorentina svůj zápas na Sampdorii zvládla a posunula se na třetí místo. Jenže bylo to jen na pár hodin. Milán se sice s Catanií trápil, ale nakonec vyhrál a znovu se posunul před Violu.

Domácí začali hodně aktivně a Catania hned v úvodu přežila dvě dobře šance. Obě zazdil Mario Balotelli, v prvním případě neproměnil přímý kop a ve druhém těsně netrefil branku. Také v 17. minutě byl Balotelli blízko vedoucí brance. Boateng mu před branku poslal dobrý míč, ale Balotellimu scházel kousek aby trefil míč do prázdné branky. Hvězdný útočník AC zahazoval a Catania to po půlhodině hry potrestala. Bývalý hráč AC Nicola Legrottaglie hlavičkou překonal Ameliu a Catania na San Siru vedla 1:0!

Milánští následně Catanii zmáčkli a měli několik velkých příležitostí na vyrovnání. Tlak AC byl enormní a v závěru poločasu to nakonec přineslo kýžené ovoce. Boateng sklepl balón pro Flaminiho a Francouz ve službách Rossoneri se nemýlil - 1:1. Druhý poločas začal poněkud opatrněji. AC mělo nadále převahu ale do větších šancí už se nedostávalo. V 65. minutě pak zmrazil podruhé stánek San Siro Gonzalo Bergessio. Forvard hostí postupoval sám na Ameliu a efektivním obloučkem ho překonal - 2:1 pro Catanii.

Allegriho svěřenci byli v nezáviděnihodném postavení. S Catanií prohrávali, navíc věděli, že případná bodová ztráta je odsune ze třetí pozice zaručující Ligu mistrů. Lodivod AC se okamžitě rozhodl pro posílení ofenzívy a nakonec měl při výběru šťastnou ruku. Na plac totiž poslal Pazziniho a ten se mu odvěčil hned dvěma brankami. V 74. a 76. minutě stál ve správný čas na správném místě a z dorážek bleskurychle otočil nepřiznivé skóre. Milán vedl nad Catanii 3:2.

Devět minut před koncem ještě mohl srovnat Bergessio. Ten se ocitl ve vápně zcela sám před Ameliou, ale branku trestuhodně přestřelil! Poslední slovo tak měl Milán. Sudí v jeho prospěch nařídil v nastaveném čase penaltu a tu proměnil Mario Balotelli. AC vyhrálo 4:2 a vrátilo se na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0........

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA GRANDE AC Milan......

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Balotelli, Balotelli a ten jeden mozna Shaarawy jestli ho neda taky Mario

Reagovat
smazaný uživatel

2:1...podle mě je pravděpodobná i remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Flamster zase udeřil ... Pazzo zkušeně dorážel a Balotelliho penalta byla jasná a typicky dobře kopnutá

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xzezwa_highlights-ac-milan-vs-catania_lifestyle#from=embediframe

Shaarawy se o to snaží celej zápas, nakonec se na hřišti objeví Pazzini a o vítězství je rozhodnuto. Je dobré že má AC v útoku široký výběr střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojoo AC ma podobnej utok jako Bayern nebo Sparta z pohledu strelcu na place a na stridacce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele