5. kolo
24.09.2011 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SSC Neapol - ACF Fiorentina 0:0

Cavani ani Jovetič neskórovali, duel skončil remízou. Mistrovský tah Siniši Mihajloviče vyšel, partu kolem ostrostřelce udržel na uzdě a odváží si bod.

Walter Mazzarri postavil oproti duelu s Chievem nejsilnější možnou sestavu. Ani ta ale nedokázala překonat takticky skvěle postavený tým trenéra Mihajloviče. Cavani, Hamšík i Lavezzi se vešli do základní sestavy a zaručovali strhující podívanou.

Už od začátku utkání se Neapol tlačila do koncovky. Už od začátku utkání se ale také naplňoval plán trenéra Fiorentiny, který tlak domácích očekával a svůj tým na něj pečlivě připravil. Naproti tomu, byla to právě Fiorentina, kdo měl více šancí a celkové držení míče na kopačkách. Tým neukazoval strach z nebezpečného soupeře a působil čerstvým a nebojácným dojmem.

Nejnebezpečnějším hráčem domácího celku byl obránce Juan Zuniga, jehož běh napříč středem hřiště ale nezakončil ani Cavani, ani Lavezzi. Pět minut před koncem namířil Cavani nad branku, největší šanci zápasu měl ale Cesare Natali, zkušený obránce Fiorentiny. Tři minuty před poločasovou přestávkou zahrával Vargas přímý kop a brilantním pasem našel hlavu Nataliho, kterého ale skvěle zneškodnil De Sanctis.

Nic zajímavého se už nestalo a tak se oba týmy do šaten rozešli bez branek.

Ve druhém poločase pokračovalo neapolské dobývání brány Fiorentiny, neúspěšně se o vstřelení gólu snažil Hamšík i Cavani. Velkou šanci měl po hodině hry Hamšík, který napálil míč do náručí Boruce, jinak hra ve druhé půli výrazně zaostávala za tou první. Nebezpečnou ranou zahrozila také Fiorentina, konkrétně to byl Riccardo Montolivo, svůj projektil ale namířil nad bránu.

Ještě jedna zajímavá šance ale diváky zvedla ze sedadel a to když Manuel Pasqual zahrál ve florentském vápně rukou, aby zblokoval centr Zunigy, rozhodčí ale situaci viděl jinak a tak se oba týmy o body dělily.

Velká zásluha patří trenéru Mihajlovičovi, který svému týmu naordinoval výbornou taktiku a eliminoval tak nejnebezpečnější neapolské hráče.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi presnej tip jak to deláš?sázíš taky?

Reagovat
Pinturicchio

2:2 / 3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele