21. kolo
01.02.2012 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - AC Milán 2:0

Lazio konečně doma dokázalo porazit AC Milán a zkomplikovalo mu cestu za obhajobou Scudetta. Biancocelesti díky výhře 2:0, kterou zařídili Hernanes a Rocchi, uhájili i čtvrtou pozici.

Zápas na promrzlém Olympijském stadionu diváky příliš nepotěšil, dlouho se totiž hrála nezáživná bitva, která nabídla jen několik střeleckých pokusů, navíc z úctyhodné vzdálenosti. Přitom první stoprocentní šance nastala už po pěti minutách, do centru Ibrahimoviče se vložil Nocerino a Marchetti v brance Lazia předvedl fantastický zákrok. Bohužel v prvním poločase to byla jediná vážná příležitost, kterou mohli diváci spatřit. Lazio se jen zmohlo na střely z velké vzdálenosti, Matuzalem mířil těsně vedle a Klose pro změnu jen do Abbiatiho náruče.

Mnohem zajímavější byl až druhý poločas, i když i v něm to dlouho vypadalo na beznadějnou nudu. Centr Konka musel Abbiati vytěsnit na rohový kop a na druhé straně nepřekvapil z dálky Marchettiho Ambrosini. Jeho spoluhráč Nocerino zase v dobré pozici napálil jen hradbu těl před sebou. Čtvrthodiny před koncem přišel klíčový moment zápasu, závar před brankou domácích utnul až Marchetti a takřka z další akce padl první gól zápasu. Brazilec Hernanes dokázal v pokutovém území přes Nestu vystřelit a nikterak nevýrazná rána prošla za Abbiatiho záda - 1:0. Hráče Biancocelesti branka hodně nabudila, za chvíli pálil znovu Hernanes a jen těsně minul! Definitivní K.O. dostali Allegriho svěřenci pět minut před koncem. Lulič v běhu přihrával na malé vápno, kde nekompromisně zakončil nehlídaný kapitán Tommaso Rocchi - 2:0.

Milán v dnešním utkání obdržel lekci z produktivity a na Olympijském stadionu prohrál 0:2. Nepomohlo mu ani pětiminutové nastavení. První Juventus tak uhájil vedení v soutěži a to i navzdory tomu, že bylo jeho utkání odloženo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

AC dneska 100 % vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to jeden z tih unavnih zapasu ale doufam ze vyhrajem 1-2 FORZA AC Milan....

Reagovat
smazaný uživatel

to vidim unavny zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele