15. kolo
10.12.2011 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inter zvládl těžké utkání, Fiorentinu porazil 2:0

Claudio Ranieri může opět dýchat volněji, domácí fanoušci budou spát s větším klidem a Pazzini se po dlouhé době opět trefil. Naopak florentský tým nedokázal navázat na výhru proti AS, domů se vrací bez bodu.

Giampaolo Pazzini a Yuto Nagatomo vstřelili po gólu, Fiorentina skórovat nedokázala a tak se 'Nerazzurri' mohou radovat z výhry, na kterou dlouho čekali. Nicméně nutno dodat, že Fiorentina nebyla právě těžkým soupeřem, dnes její výkon nepřipomínal formu z minulého zápasu.

Dvě prohry po sobě, nejprve porážka od Udinese v rámci domácí soutěže, poté prohra s CSKA v milionářské Lize mistrů. Tuto narůstající sérii chtěli dnes hráči milánského Interu ukončit. V cestě jim stála Fiorentina a také mnoho zraněných na vlastní straně barikády. Mimo hru byli kapitán Javier Zanetti po první červené kartě kariéry v Itálii, dále například Forlán, Sneijder, Jonathan nebo Chivu se Stankovičem. Na straně Fiorentiny nenastoupil na poslední chvíli zranivší se Stevan Jovetič, hlavní to hvězda celku z města renesance. Nastoupit nemohli ani Cassani, Cerci nebo Montolivo.

Inter byl od začátku aktivnějším týmem, ve třetí minutě musel Boruč likvidovat kombinaci Coutinha s Pazzinim. Domácí byli nadále lepším týmem, dařilo se jim držet míč a hosty nepouštěli do větších příležitostí. Domácí obrana byla vcelku pozorná a celý tým se snažil odčinit poslední nejen ligová zklamání.

Na světelné tabuli svítila třicátá minuta, když si Inter vypracoval další a tentokrát opravdu velkou šanci na otevření skóre. Na bližší tyč branky polského brankáře mířil opět mladý Phillipe Coutinho, který s lehkostí utekl po straně obránci Gamberinimu a nebezpečně vystřelil. Ale také tentokrát byl strážce svatyně hostí připraven a udržel bezbrankový stav.

Inter ale ještě v prvním poločase nakonec florentský zámek prolomil. A symbolicky se o to postaral právě bývalý útočník Fiorentiny, Giampaolo Pazzini. Coutinho našel svého spoluhráče skvělou nahrávkou a Pazzini neměl se zakončením větší problémy. Svou první brankou od poloviny září stanovil průběžný výsledek na 1:0 pro domácí.

Z kabin přišli domácí jako pokropeni živou vodou a na skóre se jejich snaha projevila vzápětí. Tři minuty po změně stran vstřelil druhý gól za Boručova záda obránce Yuto Nagatomo. Velkou zásluhu na gólu měla ale také hostující Manuel Pasqual.

Gilardino se snažil zkorigovat výsledek, stejně tak Cesare Natali, ani jeden se ale nakonec neprosadil. Cesarovi nadělal menší problémy tečovaný centr Vargase a branku nevstřelil ani na druhé straně krásně pálící Thiago Motta. Třetí branku mohl po centru uzdraveného Maicona přidat Sulley Muntari, ale nikým nehlídán nedokázal míč nasměrovat mezi tři tyče. Co je podstatné, Inter porazil svého soupeře a výhra jej prozatím katapultuje na devátou příčku.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
patrikhm

Jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

Pazzo goooooool 1:0 Forza Inter, musime vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele