35. kolo
28.04.2012 20:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Simplicio zachránil bod pro Řím

A přesto musí mít divák smíšené pocity. Byl totiž svědkem dvou naprosto rozdílných poločasů. V tom prvním bez větších problémů dominovali domácí hráči AS, do druhého vběhla jiná jedenáctka a neapolští ji naprosto přehrávali.

Domácí AS chtělo rozjasnit zachmuřené a zklamané tváře svých příznivců, k tomu si ale nevybralo zrovna nejlehčího soupeře - na Stadio Olimpico totiž přijela Neapol a v boji o Ligu mistrů potřebovala maximum bodů.

AS bylo značně ochuzeno o základní kameny sestavy, mimo hru byli zranění Stekelenburg, Burdisso a Cassetti. Kvůli kartám nemohli nastoupit Pablo Osvaldo, Erik Lamela a také Daniele De Rossi, což byla ve středu zálohy velmi citelná ztráta. Hosté přijeli bez Campagnara, pouze na lavičce začal zápas Ezequiel Lavezzi.

První šanci zápasu vytvořil a neproměnil Francesco Totti, jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Neapol mohla jít do vedení po zakončení Zunigy, kterého do šance výborně poslal Inler. Taddeiův centr našel pouze nepřipraveného Boriniho, který nastoupil po boku španělského talentu Bojana.

Taddeiovu ránu vytěsnil De Sanctis na rohový kop, o chvíli později ho málem překonal Gago, který ze šesti metrů netrefil po ráně Tottiho prázdnou bránu!

Římský tým prolomil smůlu až ke konci poločasu, kdy na hranici pokutového území Totti kombinoval s Rosim a ten svým nebezpečným centrem našel Marquinha, který předskočil obranu hostí a zakončil - 1:0 pro Řím.

Radost domácích ale příliš dlouho netrvala, neboť do druhého poločasu nastoupila Neapol mnohem aktivněji. Giallorossi zřejmě veškerou dravost a rychlost nechali v šatnách a hosté toho využívali.

Konkrétně to byl Camilo Zuniga, jehož rána se dá považovat za jednoho z adeptů na branku měsíce. Hbitý záložník či obránce si vzal míč pod patronát a jeho kopačka jej poslala přesně za Lobontova záda!

Marquinho se snažil domácí fanoušky a trenéra Enriqueho uklidnit, ale jeho rána mířila mimo. Po sérii nepřesnosti a chyb v záloze Římanů se dostal do zakončení Goran Panděv ve spolupráci s Markem Hamšíkem, ale gól Neapol nevstřelila. Zatím.

Maggiovu ránu ještě Lobont vykryl, ale Neapol chtěla tři body. Chcete gól? Dejte míč Edinsonu Cavanimu. Skvěle se vracející Cavani si věděl rady. Když se Římanům nedařilo kombinovat a jejich střely vycházely na prázdno, ukázal, jak se to dělá v Uruguayi - přes Kjaera si míč zpracoval a přesnou střelou k pravé tyči Lobontovy brány zakončil - obrat na 2:1!

Bojanův nevýrazný výkon nezachránila ani jeho rána zpoza šestnáctky a byl proto vystřídán Tallem. Devatenáctiletý talent z Chieva přišel v pravou chvíli. Na hranici pokutového území si počkal na vhodný moment a přes Maggia v klidu nacentroval. Silou deroucí se dopředu Simplicio přetlačil obránce a míč skončil v síti. Pak už mohl v klidu opustit hrací plochu, zaběhnout si na tribunu pro odměnu a Řím srovnal na 2:2.

I přes závěrečný tlak se nakonec body v Římě dělily, ale stále je otázkou, na jak dlouho zachránily postavení Luise Enriqueho. Ohlušující pískot vlastních fanoušků asi dlouho snášet nebude. Hosté bojují o Ligu mistrů na třetí pozici, AS je pouze sedmé.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
mastakillah

Zápas o všechno. Věřím ve tři body. 0:2 (2x Cavani)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Francesco Totti AS

zase doma?

no nebude to jednoduché bez Lamely, Osvalda a DDR

Reagovat
Largo

Přesně....marně přemýšlím, čí absence nás zabolí víc...Ta záloha vypadá skoro až strašidelně

Reagovat
Francesco Totti AS

Neapol hraje na 3 obránce, navíc bude chybět Campagnaro. Lamela by tam dokázal udělat vítr. Bohužel je to kretén

Reagovat
olis

a co ze hrame na 3 obrancov co tym chces akoze povedat ? to iste sa hovorilo aj pred LM a v pohode sa to tak dalo hrat mne sa tato formacia lubi najviac a dufam ze neapol tak bude hrat vzdy tak isto ako barca ma v sebe to drzanie lopty

Reagovat
Francesco Totti AS

vůbec jsem to nemyslel špatně prostě 3 obránci jsou míň než 4. Lamela díky své šikovnosti dokáže obejít 2-3 hráče, takže by jste měli v zadu možná trochu problém. Ale bohužel nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo no, ale co se dá dělat, nějak to musíme uhrát

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Francesco Totti AS

nevíte co Lavezzi? bude hrát?

Reagovat
olis

lavezzi bude zacinat na lavice koli prekonanemu zraneniu aspon podla najnovsich info ale mal by byt pripraveny nastupit

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele