22. kolo
05.02.2012 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Udinese prohrává ve Florencii

Četné absence a zlepšení ve hře Fiorentiny zapříčinily pád Udinese, které se musí strachovat o své místo na třetí pozici. Dvě branky zaznamenal Stevan Jovetič.

Celkem dobré výsledky i forma klíčových osobností týmu z Friuli pomáhají Udinese ke třetímu místu. Konkurence je ale nelítostná a stačí jediné zaváhání, abyste zase spadli. Takové, o jaké se dnes postarala Fiorentina. V jejím dresu opět řádí Černohorec Jovetič.

Zranění Kroldrupa, Kharjy nebo suspendování Oliveiry ztěžovalo Fiorentině jejich cestu za třem body. Jovetiče podporoval Amauri, přestoupivší z turínského Juventusu. Zatím se zdá, že se jedná o velmi dobrý obchod. Udinese postrádalo Fabbriniho, Codu, Pinziho nebo Danila.

Krásný gól po čtrnácti minutách vstřelil Antonio Di Natale. Riccardo Montolivo ztratil ve středu hřiště míč, toho se chopil Pablo Armero a předložil jej právě svému kapitánovi. Na podobné situace je Di Natale zvyklý a proto je umí řešit elegantně a efektivně zároveň - Boruč bez šance, Udinese vedlo 1:0.

Nad bránu Samira Handanoviče přestřelil Amauri, o další nebezpečí před jeho bránou se postaral Andrea Lazzari. Také tentokrát ale zůstal brankář ve střehu a skóre zůstávalo stejné. Do chvíle, než se pravicí dotkl míče Mehdi Benatia uvnitř svého pokutového území a sudí nařídil penaltu. S tou si poradil Stevan Jovetič a srovnal.

Deset minut po poločase se Fiorentina ujala vedení. Hlavou se prosadil nikým nehlídaný obránce Cassani a otočil průběh utkání.

Zlomovým bodem utkání se stala další penalta, nařízená po faulu dnes smolně hrajícího Mehdi Benatii. Ten si neporadil s ošemetnou situací před vlastní bránou a dal Jovetičovi skvělou příležitost ke skórování. Ten ji beze zbytku využil a Fiorentina vedla už o dvě branky.

Udinese ale nehodlalo složit zbraně, Di Natale našel volného Torjeho a ten překonal bezbranného Boruče. Stanovil tak konečný výsledek zajímavého utkání, z něhož si Fiorentina nechává cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele