35. kolo
02.05.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Pepe Juventusu v závěru vystřelil výhru nad Laziem

Netradiční pondělí přálo Juventusu. Ten i přes nepříliš přesvědčivý výkon dokázal jediným gólem Simoneho Pepeho porazit v Římě Lazio a v závěrečných zápasech ještě bude mít možnost zabojovat o Ligu mistrů. Čtvrté místo dosud drží právě Lazio.

Start nicméně měli lepší domácí a hned na začátku se ukázal navrátilec do sestavy Juventusu Giorgio Chiellini, který v pokutovém území zahrál rukou, ale sudí Mazzoleni nepískal. Na druhé straně pasoval před bránu Fabio Grosso, ale Krasič míč nezastihl. Simone Pepe si pak splnil i defenzivní povinnosti a výborně zastavil pronikajícího Hernanese.

Hrálo především Lazio, v nebezpečné pozici se ocitl Brocchi, ale po centru Ledesmy poslal hlavičku mimo. Gianluigiho Buffona pak mezi třemi tyčemi prověřil až po chybě Aquilaniho Sergio Floccari. Ve 36. minutě to byl ovšem Juventus, který mohl otevřít skóre. Del Pierův pas totiž Lichtsteiner odvrátil pouze k Matrimu, ale proti němu skvěle vyběhl Muslera a šanci zhatil. Do poločasu ještě hrozil po přihrávce Del Piera Melo, ale přestřelil a Zarateho kroucená střela branku netrefila.

Hned po návratu z kabin byla Stará Dáma znovu blízko, Grosso našel před bránou Matriho, ale ten ani tentokrát nevyzrál na Musleru. Šanci odpovědět dostal Brocchi, ale z voleje příležitostí pohrdl a přestřelil. V 66. minutě si Floccari vyměnil míč se Zaratem, naběhl do vápna a tam ho zastavil Chiellini. Biancocelesti se pochopitelně dožadovali penalty a opakovaný záběr ukázal, že se Chiellini Floccariho skutečně dotkl, ale rozhodčí stál v dobré pozici a nechal pokračovat ve hře.

Lazio se přesto prvního gólu nechtělo vzdát. Buffon musel likvidovat dělovku Hernanese a vzápětí měl štěstí, když Zarate nedosáhl na zadní tyči na centr Matuzalema. Na hřiště se na závěrečnou dvacetiminutovku dostali v hostujícím dresu Salihamidžič s Tonim, na domácí straně sbíral zřejmě zraněný Biava.

Devět minut před vypršení řádné hrací doby si Lazio pořádně zkomplikovalo situaci, respektive tak učinil Cristian Ledesma. Ten totiž fauloval Felipeho Mela a nemohl se vyhnout druhé žluté kartě, načež byl vyloučen. Trenér Edy Reja si pak vyslechl pískot fanoušků, když se zalekl oslabení a za útočníka Zarateho na hřiště poslal defenzivního Bresciana.

A tifosi nemohli být spokojení ani o dvě minuty později, kdy Juventus vystřelil vítězný gól. Salihamidžičův pas se dostal přes Toniho k Pepemu, jehož střela změnila směr o Scaloniho a zapadla za Musleru. Oslabené Lazio už odpověď nenašlo a v důležité bitvě prohrálo.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Slejdy

PODME JUVE ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 0-Kozak,Kozak

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio musí

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele