15. kolo
04.12.2010 18:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Chievo Verona - AS Řím 2:2

Měly to být tři body pro AS Řím, za který se hned dvakrát trefil v prvním poločase Fabio Simplicio. Jenže Chievo se před vlastním publikem nevzdalo, po hodině hry Moscardelliho trefou snížilo a sedm minut před koncem návrat dokonalo. De Rossi navíc dostal červenou kartu.

Giallorossi po minulé prohře s Palermem tři body potřebovali a na Stadio Bentegodi jeli s dobrými vyhlídkami, protože posledních osm zápasů tu neprohráli. Terén byl dnes ve Veroně hodně špatný, protože Itálii, podobně jako celou Evropu, trápí špatné počasí.

Poprvé se v základní sestavě Římanů objevil Adriano a po čtyřech minutách se fanouškům také poprvé předvedl. Jeho pokus olízl brankovou konstrukci. Přestřelil také Fabio Simplicio a vzápětí se předvedl další ofenzivní hráč hostů, Vučiniče zastavil výběhem Sorrentino. Chybu v obraně vyrobil Mantovani, ale Adriano toho nedokázal využít, se zakončením příliš váhal.

AS mělo jasně navrch a ve 26. minutě svou převahu přetavilo v gól. Standardní situace Vlků sice nevypadala příliš nebezpečně, jenže v šestnáctce zabojoval Simplicio, obral Rigoniho o míč a překonal i brankáře Sorrentina. Julio Sergio musel poprvé zasahovat až po 34 minutách, prověřil ho Constant. Moscardelli se pak dožadoval penalty, když loktem trefil míč Castellini, ale sudí Rizzoli to posoudil jako nechtěný zákrok. Pro Chievo byla první půle hodně náročná, protože tam, kde domácí útočili, bylo hřiště ještě v horším stavu.

Přesto se Flying Donkeys snažili tlačit a několikrát jejich akce vypadaly slibně, jenže minutu před koncem prvního dějství je podruhé zastavil Simplicio. Marco Cassetti utekl po pravé straně, poslal míč před bránu, kde se k němu dostal Simplicio a od břevna ho poslal za brankovou čáru, Sorrentino letěl na druhou stranu. Ještě v nastaveném čase mohl alespoň snížit Fernandes, ale Constantův centr poslal hlavou mimo bránu.

O přestávce vypadalo vše jasně, Vlci šli za vítězstvím. Po hodině hry se ale Chievo dostalo zpátky do zápasu. Tentokrát pomohl špatný terén domácím, když Moscardelli zpoza šestnáctky z otočky zkusil štěstí a uspěl. Jeho pokus nedokázal Julio Sergio udržet a míč ho přeskočil a skončil v bráně. Moscardelli, jakožto velký fanoušek AS, branku neslavil. Moscardelli navíc mohl o pár okamžiků později vyrovnat, ale tentokrát byl Julio Sergio proti. Na druhé straně útočil na hattrick Simplicio, jeho volej mířící za Sorrentinova záda obětavě tělem zastavil Cesar.

Římané se nechali Chievem zatlačit a nepomohl ani návrat Rodriga Taddeie, který nehrál šest týdnů. Pabla Granocheho ještě hostující gólman zlikvidoval, ale v 83. minutě podruhé kapituloval. Moscardelli dlouhý míč skvěle prostrčil mezi stopery na Granocheho a ten si sám před bránou poradil. Vyrovnání soupeře neunesl De Rossi a za ošklivý zákrok na Moscardelliho se předčasně poroučel vinnou červenou karty do sprch. Flying Donkeys navíc mohli v posledních minutách zápase ještě zcela otočit, ale Mexes naštěstí pro Giallorossi po Pellissierově pokusu na čáře zachraňoval a zápas skončil 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 4

Reagovat
Francesco Totti AS

tady musíme vyhrát FORZA ROMA!

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

DAJE ROMA 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele