7. kolo
17.10.2010 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - Inter Milán 0:1

Že to nebude mít Inter v Cagliari lehké se čekalo a dnes po poledni se to i potvrdilo. Obhájce titulu sestřelil domácí jediným gólem Samuela Eto'a a výraznou měrou k zisku tří bodů přispěl také gólman Julio Cesar a branková konstrukce.

Julio Cesar se musel předvést hned v úvodu, kdy mu přihrával Samuel, ale přihrávku odflákl a brazilská jednička Interu musel míč uklidit před Nenem. Cagliari pak chtělo penaltu za údajnou ruku Lúcia, ale sudí Tagliavento byl jiného názoru. Interu chvíli trvalo, než poprvé zahrozil. Ve 22. minutě to zkoušel ze střední vzdálenosti Maicon. K prvnímu zákroku donutil brankáře Agazziho až mladý Coutinho, jenž pálil z hranice šestnáctky.

Do šancí se pak opět dostávali domácí. Akci Cossua s Nenem však zakončil dobrým zákrokem Julio Cesar. Contiho trestný kop se mezi tři tyče nevešel a ani Cossu nemířil přesně. Ve 35. minutě bylo Cagliari hodně blízko úvodní brance. Pisano napravo utekl Coutinhovi a jeho centr ve vápně poslal Nainggolan proti noze Cossuovi, jenže domácí borec o centimetry přestřelil.

A Inter trestal. Svá kouzla vytáhl ve skvostné formě hrající Eto'o a nedal šanci Agazzimu. V nastaveném čase první půle mohli ještě Nerazzurri navýšit vedení, ale Maicon chybu brankáře nevyužil a poslal hlavičku vedle.

Po změně stran mohlo být srovnáno, nebýt Julia Cesara. Ten totiž nejprve skvěle vychytal Neneho a dalším výtečným zákrokem zastavil i dorážejícího Matriho. Také Agazzi se činil, Sneijder vyslal Eto'a a domácí gólman musel do akce. Dobrou příležitost měl Dejan Stankovič, ale hlavičkoval vedle.

Cagliari se pak opět dožadovalo pokutového kopu. Matri s Acquafrescou šli sami proti Samuelovi, ale ten jejich přihrávku zachytil, podle domácích rukou. Ani tentokrát se penalta nekopala. Jen o půlminuty později už Cagliari hrozilo více. Tečovaný Lazzariho centr totiž přeletěl Cesara a naštěstí pro Inter skončil na břevně. Dorážejícího Contiho už Cesar vychytal.

Ještě předtím se na hřiště dostal Thiago Motta, ale deset minut před koncem mu asi zamrazilo, když musel být ošetřován kvůli ráně do kolena, kvůli němuž dlouhé týdny marodil. Naštěstí to ale rozběhal a vrátil se na hřiště a mohl sledovat, jak Matri zahazuje poslední šanci domácích na vyrovnání. Nerazzurri zvítězili 1:0.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
cresposuper

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
Tomtaf

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho gol

Reagovat
smazaný uživatel

To byl zas výkon,mám takovej pocit že pod Benitezem ligu nevyhrajem zato věřim že Real pod Mourinhem ano benitez z přibližně 40 možných trofejí co mohl za ty roky vyhrát z Valencii a Liverpoolem vyhrál asi 4!!!Podle mě skazí i nás...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele