26. kolo
28.02.2010 15:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Neapol prohrávala o dva góly, ale AS nakonec San Paolo nedobylo

Už to vypadalo, že Stadio San Paolo letos poprvé padne, ale Neapol v závěru duelu s AS Řím zabojovala a stáhla dvougólové manko. Především o penaltě z poslední minuty se ale bude v hlavním městě mluvit ještě dlouho.

V Neapoli šlo o souboj o Ligu mistrů, v němž má zatím navrch AS Řím, který ztrácel dokonce jen pět bodů na vedoucí Inter. Jenže v týdnu překvapivě vypadl v Evropské lize s Panathinaikosem a chtěl si spravit chuť domácí soutěží. Do zápasu ale nastoupil bez útočných es Francesca Tottiho a Lucy Toniho a ty to pravděpodobně zapříčinilo bezbrankovou první půli.

Jako první musel z gólmanů zasahovat ten hostující, Doni vytahoval zpod břevna Rinaudovu střelu. Marek Hamšík poté přestřelil. Na druhé straně se De Sanctis vytáhl proti Mirkovi Vučiničovi a Juliu Baptistovi. Maggiův centr Quagliarellovu hlavičku nepotkal a když ani druhý Hamšíkův vážnější pokus do branky nezamířil, šlo se do kabin za nerozhodného stavu. Ačkoliv ještě v posledních sekundách se fanoušci Azzurri nestačili divit, co zahodil Maggio. Tomu připravil skvělou pozici Quagliarella, jenž zleva odcentroval a Maggio se úplně sám ocitl na zadní tyči, jenže hlavičkou prázdnou branku těsně přestřelil.

Po jedenácti minutách druhého poločasu fauloval Campagnaro Baptistu a sudí Rizzoli hvízdl do píšťalky na znamení penalty. Tu kvůli absenci Tottiho zahrával sám Baptista a nemýlil se. Vzápětí se na druhé straně dožadovala penalty i Neapol, ale tentokrát sudí odměnil Quagliarellu žlutou kartou za filmování, ačkoliv opakovaný záběr ukázal, že ke kontaktu mezi ním a Juanem došlo.

V 65. minutě zvýšili Vlci vedení, precizním zakončením se prezentoval Vučinič. Černohorský útočník byl nalezen milimetrovým pasem Taddeie a přesnou ranou k tyči zpoza obránce nedal De Sanctisovi šanci. Velkou šanci na snížení měl po Maggiově centru Denis, ale ani jemu nebylo přáno a branku minul. Vzápětí už se ale mohl radovat, když mu míč připravil Quagliarella a on již jen chladnokrevně zakončil.

A to ještě od Neapole nebylo vše, protože přišla poslední minuta a hodně kontroverzní rozhodnutí sudího Rizzoliho. Dlouhý míč do vápna totiž zpracovával jeden z hráčů domácích a přitom nastřelil Mexese do paže a rozhodčí okamžitě pískal penaltu. Přitom měl Mexes ruku u těla a navíc to byla spíše paže. Nicméně Římané proti rozhodnutí nic nezmohli a jen přihlíželi, jak Hamšík upravuje na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to musime vyhrat ... Neapol nevie na nas hrat.. tip: 1:3 Per Sempre Roma !

Reagovat
Slejdy

snad jo ale tezky match kua

Reagovat
Francesco Totti AS

tezky match

Reagovat
smazaný uživatel

as vyhraje 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

dufam v neapol

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA, dnes si římané budou chtít spravit chuť,takže věřím ve výhru pro ASR,FORZA LUPI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele