31. kolo
28.03.2010 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus FC - Atalanta BC 2:1

Juventus Turín si doma částečně spravil náladu, když porazil Atalantu Bergamo 2:1. Hosté ale rozhodně nebyli horším týmem, a dá se říci, že měli smůlu. O výhru Staré dámy se postarali Del Piero, který se nádherně trefil z přímého kopu a Felipe Melo, jenž zaznamenal vítěznou branku.

Útočník Tiribocchi měl první velkou příležitost domácího celku, v pokutovém území se dostal k zakončení a jen díky skvělému Manningerovi zůstal výsledek nerozhodný. Atalanta svojí šanci nevyužila, a to nemilosrdně potrestal zkušený Alessandro Del Piero. Stará dáma měla totiž možnost zahrávat volný přímý kop, a ačkoliv se jednalo o velkou vzdálenost, Del Piero parádně umístěnou ranou nedal Consiglimu šanci. Branka to byla vskutku parádní a Juventus vedl 1:0 ! Vzápětí mohl zvýšit Marchisio, jeho pokus byl předčasně přerušen hvizdem hlavního sudího.

Ve 33. minutě přišla první špatná zpráva pro domácí Juventus, hrací plochu totiž musel kvůli zranění opustit tvůrce hry Diego a jeho pozici zaujal mladý Sebastian Giovinco. Atalanta vystrkovala růžky, rovněž z přímého kopu zkoušel překvapit Manningera Valdes, rakouský brankář však střelu kryl. Valdes se pak ještě jednou dostal ke střele, Manninger s ní měl větší problém, nicméně na dvakrát celou situaci zvládl. Aktivnější hosté nevyrovnali ani po rychlé akci, na jejímž konci chyběl Amorusovi asi krok aby dostal míč do sítě Juve. Těsně před odchodem do šaten se hostům přeci jenom podařilo vyrovnal, Amoruso převzal dlouhý balón a křižnou střelou překonal Manningera - 1:1.

Atalanta začala lépe i druhou půli, s přízemní střelou Ferreira Pinty však neměl Manninger velké problémy. Po ráně Padoina se zase zahrával rohový kop, nebezpečný pokus totiž ještě přizvedl Fabio Cannavaro. I další šance patřila hostům, Bianco se propracoval k hlavičce, ovšem chyběla větší přesnost. Juventusu se dlouho nedařilo a nebezpečný začal být až čtvrthodiny před koncem. Před Amaurim na poslední chvíli zasáhla hostující obrana a střelecký pokus Giovinca skončil těsně vedle. K odvážnému průniku se odhodlal obránce Zebina, Consigli proti němu včas a dobře vyběhl. Juventus přidal plyn a výsledkem byla vstřelená branka. Na centr Del Piera si naskočil Felipe Melo a hlavou do proti směru nedal Consiglimu šanci. Kdo jiný v tuto chvíli potřeboval vstřelit tak důležitý gól než kritizovaný Felipe Melo. Juventus už si vedení vzít nenechal a vyhrál 2:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (9)

Přidat komentář
Tomtaf

3:4

Reagovat
vanGomm

Bergamo bojuje o záchranu a tipnul bych,že minimálně bod uhrají.proti součastnému Juventusu by to vlasně ani nebylo překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 del piero 3, 15, 20, zebina, 45, diego 80,

Reagovat
JuveIt

Už bysme konečně mohli vyhrát. Tipuju 3:2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 - Del Piero, Melo - Amoruso

Reagovat
Filippo Inzaghi

aspon kdy bys sis to tipnul ale napsat to po ukončení zápasu je svinárna

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to každý musel pochopit, že jsem to napsal ze sranda, tak nevím proč mi tu brečíš

Reagovat
JuveIt

no hurááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele