28. kolo
14.03.2010 15:00 CET
5 : 3
(4:2)

Reportáž

Janov CFC - Cagliari Calcio 5:3

Absolutně strhujícímu zápasu přihlíželi diváci v Janově, kde dnes padlo neuvěřitelných osm branek a to ještě třikrát zaduněla branková konstrukce. Ale není se čemu divit, vždyť proti sobě nastoupil Janov s Cagliari.

Přímý souboj o pohárové příčky začal ve velkém tempu a po pár minutách měl Federico Marchetti co dělat, aby zastavil Sculliho ránu. Míč nakonec dokázal vytěsnit alespoň na tyč. Branková konstrukce se ozvala znovu po čtvrthodině, to jako z děla pálil z trestného kopu Bocchetti, ale břevno se nebálo a míč zastavilo. Proto bylo trochu s podivem, když se Cagliari vzápětí ujalo vedení. Na poslední chvíli z brankové čáry centroval Matri a Daniele Dessena na bližší tyči jednoduše doklepával. Domácí borci se ale pořádně zlobili, protože podle jejich názoru už míč před centrem překročil lajnu.

Důvod ke zlosti pak ale dostali také hosté, kterým se nelíbil zákrok vyběhnuvšího Amelii proti Larriveyovi. Nicméně sudí Baracani nechtěl o penaltě nic slyšet. Smůlu Grifonů v zakončení potvrdil i kapitán Marco Rossi, ten totiž jako třetí v pořadí orazítkoval tyč. Janov se nakonec dočkal srovnání ve 36. minutě, kdy už musel Baracani odpískanou penaltou zasáhnout do hry. Astori totiž fauloval Palacia, a tak se nedalo nic dělat. A když Zapater poslal Marchettiho na druhou stranu, bylo srovnáno. A než se stačilo Cagliari vzpamatovat, Grifové dokončili parádní obrat. Palladino si našel místo na levé straně, přesným pasem našel Palacia, jenž zády k brance nezazmatkoval a patičkou poslal míč za Marchettiho záda.

Jenže radost domácích měla jepičí život, už po minutě bylo znovu srovnáno. Po rozehrávce a rychlém brejku udeřil po Cossuově přihrávce Conti. To se psala 40. minuta, ale první poločas ještě zdaleka nekončil. Za tři minuty se totiž hostům nepodařilo odvrátit standardní situaci a Sculliho hlavička opět poslala Janov do vedení. A strhující první dějství zakončil Marco Rossi, jenž po Milanettově centru zvyšoval už na 4:2.

Gólové hody pokračovaly i po změně stran, po devíti minutách musel znovu zasahovat hlavní rozhodčí, Bocchetti nedovoleně zastavil Cossua a Matri se ze značky pokutového kopu nemýlil. Bylo by ale překvapením, aby se v tomto neobyčejném duelu vzápětí něco nestalo. Dvougólový náskok si v 59. minutě vzal zpět na svou stranu Janov, kterému konečné vítězství zajistil Omar Milanetto. Přitom gólů ještě mohlo být více, ale proti Palladinově střele a Sculliho hlavičce předvedl vynikající zákroky Marchetti. Contiho akrobatické zakončení zas skončilo na brankové čáře.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele