23. kolo
07.02.2010 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter bez problému porazil Cagiari a upevnil si vedení

Inter nemohl utkání začít lépe. Nesmrtelný kapitán Javier Zanetti utekl s míčem po pravé straně, zpětnou přihrávkou ho poslal Eto'ovi, kterému se sice střela nevyvedla, ale s pomocí hostujícího obránce se míč dostal k Panděvovi, který se již nemýlil. Panděv tak pouze potvrdil, že si do Milána z nepovedeného půlroku v Laziu přivezl skvělou formu. Jeho další rána ale branku netrefila.

Ve 20. minutě si Nerazzurri pojistili vedení, Maiconův rohový kop za záda debutujícího gólman Agazziho dostal hlavičkující stoper Samuel. Cagliari se stále nemohlo dostat do zápasu, hrozil spíše Inter, ale Agazziho nijak zvlášť otestovat nedokázal. A když už se náhodou měli domácí obávat inkasované branky, pomohl rozhodčí, který neuznal regulérní branku.

Nabíhající Matri byl sice v době přihrávky za černomodrou obranou, jenže o ofsajd se v žádném případě jednat nemohlo, protože mu nenahrával spoluhráč, nýbrž ležící Santon, jenž se snažil uklidit míč do bezpečí. To však sudí nepostřehl a následný vstřelený gól neuznal. Cagliari dostalo druhou šanci jen o pár okamžiků později, ale na střelu Neného skvěle zareagoval Julio César. Do poločasového hvizdu se zápas dohrál v pohodovém tempu, v posledních sekundách akorát zahrozil Thiago Motta, ale Agazzi střelu kryl.

Druhé dějství začalo, bohužel pro Cagliari, stejně jako to první - bleskovým gólem. Neuběhly ani tři minuty a úžasná spolupráce útočné trojky domácích přinesla ovoce. Eto'o začal celou akci, Panděv vzápětí skvěle prostrčil míč na Milita a domácí kanonýr se nemýlil. To už asi bylo definitivně rozhodnuto a na tempu zápasu to bylo trochu znát. Šancí ubývalo, ani Cagliari se už tolik nehrnulo do útoku a Nerazzurri spíše vyčkávali na svojí šanci.

Ta přišla v 69. minutě, kdy přesný dlouhý pas našel na hranici vápna Milita, ale přestože nejlepší střelec ligy dokázal míč hrudí sklepnout, už nebyl tak hbitý, aby dokázal vystřelit. Osm minut před koncem mohlo vstřelit čestnou branku Cagliari, ale Matri Astoriho přihrávkou pohrdl a míč poslal nad branku.

Víc se již nestalo a Inter si tak dokráčel pro zasloužené vítězství 3:0, které jen upevnilo jeho výsadní pozici v italské Serii A.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
klokan.paul

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA INTER!!!

Reagovat
klokan.paul

ha trefa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele