23. kolo
06.02.2010 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Città di Palermo - Parma FC 2:1

Fotbalisté sicilského Palerma udělali další důležitý krok v cestě za evropskými poháry. V dnešním utkání totiž vyhráli 2:1 nad Parmou, o zisku tří bodu však rozhodli až v samotném závěru díky brance Fabia Simplicia.

Palermo začalo lépe, pěknou kombinací se dostal do dobré palebné pozice Miccoli, jenže po přihrávce Cavaniho hodně přestřelil Miranteho branku. Také pod další šancí byl podepsán Miccoli, tentokrát v roli nahrávajícího, někdejší hráč Juventusu nebo Benfiky vyslal přihrávkou Pastoreho, který přestřelil. Parma nebyla v prvním poločase příliš nebezpečná, jediná její šance šla stejně jako pokusy domácích vysoko nad.

Druhý poločas byl mnohem zajímavější, především proto, že začaly padat branky. Nejprve však vyzkoušel pozornost Miranteho dalekonosnou střelou Cavani. V 62. minutě už byl stejný hráč úspěšnější, neboť hlavičkou po přímém kopu rozvlnil síť - 1:0 pro domácí. Vyrovnání přišlo za deset minut, Biabiany na hraně ofsajdu převzal parádní přihrávku a jednoduše prostřelil brankáře Sirigua - 1:1. Sicilané se s remízou nechtěli spokojit a znovu útočili, Pastoreho další dalekonosná rána skočila jen rohovým kopem. Mirante se blýskl i o chvíli později, kdy vyrazil prozněnu nepříjemnou střelu Cassaniho.

Svěřenci trenéra Delia Rossiho byli jasně lepším týmem, hlavičkující Cavani opět minul. Čtyři minuty před koncem se nakonec povedlo Palermu vstřelit vítězný gól. Střídající Simplicio nádherně využil Miccoliho přihrávky a střelou z první absolutně nedal Mirantemu žádnou šanci - 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele