17. kolo
20.01.2010 18:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Bologna vedla o dvě branky, ale nakonec získala jen bod

Když Marco Di Vaio svou druhou brankou zvyšoval na 2:0, v Bologně si mysleli, že je asi hotovo. Jenže Atalanta se ve středeční dohrávce nevzdala, bleskově snížila a ve druhém poločase dokonalá návrat. Utkání nakonec skončilo 2:2.

Di Vaio byl vidět už od prvních minut. V té osmé se odpoutal od Talamontiho, ale branku netrefil. Na druhé straně se pak obětavě do střely Doniho položil Portanova. V 19. minutě se poprvé měnilo skóre a trochu překvapivě to byla Bologna, kdo změnu zapříčinila, protože do té chvíle byla o něco lepší spíše Atalanta. Nicméně zpět k brance. Jejím autorem byl Marco Di Viao, když se parádně trefil z trestného kopu. Pro útočného veterána to byla šestá branka v sezoně.

Atalanta se snažila odpovědět, ale Tiribocchiho střela neměla nárok na úspěch. Naopak Bellini měl co dělat, aby zastavil rozeběhnutého Casariniho, jenž se řítil sám na branku. Po půlhodině hry opět udeřil Di Vaio a byla to další úžasná rána. Po Zalayetově přihrávce se tentokrát Di Vaio trefil pravačkou z voleje.

Jenže domácí rychle schladil Thomas Manfredini, jenž po rohovém kopu snížil hlavičkou na 1:2. Ještě do přestávky to málem bylo nerozhodně, ale Raggi Tiribocchiho nakonec vytěsnil.

V 57. minutě se na hřiště dostal Chevanton a jak se o pár sekund později ukázalo, byl to skvělý tah. A jak jinak, byla to další paráda. Chevanton se rozeběhl vstříc brance, byl seslán k zemi, načež rychle vstal, znovu ukořistil míč a pravačkou nekompromisně zavěsil. Vyrovnávací branka úplně změnila obraz hry a na závěrečnou pasáž zápasu byla Bologna pod obrovským tlakem. Bombardini si málem dal po nedorozumění s vlastním gólmanem vlastní branku, ale domácí se nakonec ubránili a vyválčili remízu.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele