36. kolo
02.05.2010 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta BC - Bologna FC 1:1

Hůře už to snad pro Atalantu dopadnout nemohlo. Bergamo hrálo s Bolognou o přežití a jedině výhra by mu dávala jakousi naději na udržení. Jenže Atalanta to nezvládla. Zahodila penaltu, nechala si vyloučit hráče a k tomu všemu si v závěru vstřelila vlastní gól. Takhle ztrácí dvě kola před koncem právě na Bolognu pět bodů a pomalu se může se Serií A rozloučit.

Domácí fanoušci jásali hned v úvodu, kdy se trefil Simone Tiribocchi, jenže gól mu nebyl pro ofsajd správně uznán. V 15. minutě dostala Atalanta další příležitost, Portanova fauloval Guarenteho a sudí odpískal penaltu. Jaime Valdes ale poslal míč doprostřed brány, kam nohama dosáhl Viviano a míč vyrazil. Ferreira Pinto se sice snažil dorážet, ale obětavé zákroky obránců mu dát gól znemožnily.

Oslavovaný Viviano ale ve 23. minutě hodně rychle spadl na zem, když si až příliš vyběhl z branky, čehož si všiml standardku kopající Guarente a svou střelou poslal míč pod břevno. Vzápětí mohl na 2:0 zvýšit a neproměněnou penaltu napravit Valdes, ale míč se pouze otřel o břevno. V závěru prvního dějství došlo k poněkud komické situaci, ačkoliv domácím určitě do skoku nebylo. Max Pellegrino za dres stáhl k zemi Portanovu a vše vypadalo na penaltu. Domácí fotbalista inkasoval žlutou kartu, vzápětí však i druhou, když sudího nevybíravě počastoval ošklivými slovy a musel předčasně do sprch. Vzápětí ale zjistil, že to všechno bylo k ničemu, když hlavní sudí Tagliavento po domluvě s čárovým penaltu neodpískal, protože míč ještě před faulem opustil hřiště.

Oslabená Atalanta sice z protiútoku opět mohla zvýšit vedení, ale dobrý obranný zákrok nakonec zneškodnil dobrý Pintův centr směřující na Amorusa. V 70. minutě mohl konečně vstřelit kýženou uklidňující branku Ferreira Pinto, když ho vyslal střídající Doni, ale branku netrefil. To se pak ukázalo jako klíčové, když si v 78. minutě vstřelil vlastní gól Federico Peluso. Domácí obránce si vstřelil gól hodně nešťastně, když nedokázal zpracovat Consiglim vyraženou střelu a poslal míč do brány. Atalanta se sice ještě v závěru snažila s výsledkem něco udělat, ale Amoruso branku z trestného kopu netrefil. V nastaveném čase se netrefil ani Guarente, a tak utkání skončilo 1:1.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-1 + minimalne 1 cervena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele