36. kolo
01.05.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - ACF Fiorentina 1:0

AC Milán si po nepovedených vystoupeních se Sampdorií a Palermem spravil chuť a na domácím San Siru porazil nejtěsnějším možným rozdílem Fiorentinu. O osudu utkání rozhodl okamžik ze 77. minuty, to byl totiž faulován Borriello a nařízenou penaltu proměnil Ronaldinho. Závěr utkání nezvládl Massimo Ambrosini, jenž šel po druhé žluté kartě do sprch.

Do první velké šance se dostala hostující Fiorentina, konkrétně reprezentační záložník Riccardo Montolivo, který vypálil k tyči a Dida jeho střelu vyrazil na rohový kop. Na druhé straně zakončoval do boční sítě Huntelaar a hlavičku Thiaga Silvy odkopl na brankové čáře veterán Zanetti. On chvíli později se Milán dožadoval pokutových kopů, a to nejprve po údajném faulu na Huntelaara a po druhé za ruku v pokutovém území. Rozhodčí ale nejspíše správně penaltu neodpískal. Pak přišly zářivé chvilky Brazilce Ronaldinha. Ten nejprve z úhlu vystrašil Freye a vybojoval rohový kop, následně hlavou donutil Freye ke skvělému zákroku. V závěru prvního poločasu byli Rossoneri jasně lepším celkem, Ronaldinhův volný přímý kop vyrazil Frey.

I ve druhém poločase mělo více ze hry AC, Seedorf pálil z dobré pozice nad a Ronaldinhův jedovatý přímý kop vyrazil skvělý Frey. Ronaldinho byl hodně vidět, v dalším gólovém momentu namazal Seedorfovi, jenže nizozemský záložník nemířil přesně. Klíčový okamžik celého utkání přišel až v 77. minutě. V pokutovém území Violy totiž došlo ke kontroverzní situaci, obránce Kroldrup tak trochu neohrabaně a nešťastně fauloval Borriella a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. Střílení penalt má v milánském celku na starosti Ronaldinho a prudkou střelou k tyči poslal AC do vedení. Frey směr střely sice vystihl, jenže rána byla dostatečně prudká a dobře umístěná.

Závěr utkání ještě přinesl několik zajímavých okamžiků, těsně za hranicí pokutového území se faulem provinili Favalli a kapitán Ambrosini, druhý jmenovaný obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. AC dohrávalo v deseti, ovšem nejtěsnější vedení 1:0 už si vzít nenechalo.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

AC nebodovalo naplno už tri zápasy,Fiorentina dokonca 5 zápasov,čaká nás zápas týmov s veľmi slabou formou!verme,že Viola sa konečne chytí a tento zápas vyhrá...go go go Fiorentina!!!výhru v tomto zápase prajem Vám

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán 2 - 1 ACF Fiorentina

AC vyhrá tak ako v prvom zápase a tento raz by sa už konečne mohol trafiť aj Ronaldinho.

FORZA MILÁNO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele