6. kolo
05.10.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Turín FC 2:0

Po skvělém startu do sezony a dalším vítězství se Udinese vyhouplo do čela tabulky po bok Lazia Řím a Interu Milán. Na Stadio Friuli zavítal Turín, který zde nevyhrál více než 20 let a ani dnes černou bilanci nezměnil. Vítězství Udinese a posun do čela tabulky zajistil dvěma brankami Fabio Quagliarella.

Přitom utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak, kdyby byla uznána branka Rolanda Bianchiho z 5. minuty. Sudí Bergonzi ji totiž neuznal z důvodu ofsajdového postavení, ale opakovaný záznam ukázal, že se pískat nemuselo. Hosté tak mohli otevřít skóre o chvilku později, když Bianchi sklepl Saumelův centr, ale proti Amorusově střele dobře zakročil brankář Handanovič. Hostující celek měl v úvodních minutách jasně navrch, ale nedokázal svojí převahu potvrdit gólem, a proto přišel v poslední minutě prvního dějství trest. Isla připravil dobrou pozici pro Quagliarellu, jenž si nedělal starosti a prostřelil brankáře Calderoniho.

Druhý poločas již nebyl pro diváka tolik zajímavý, a tak se pozastavíme až u 77. minuty, kdy se znovu měnilo skóre. Rychlým protiútokem stanovil konečné skóre druhou brankou Quagliarella, jenž nedal v samostatném nájezdu brankáři Calderonimu příliš mnoho šancí. V nastaveném čase zápasu ještě mohl alespoň snížit Nicola Ventola, ale gólman Handanovič dokázal uržet čisté konto.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele