32. kolo
19.04.2009 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 3:1

Fiorentina propásla možnost dostat se na čtvrtou pozici před Janov a po porážce o dvě branky zůstala pátá, ovšem její náskok před AS Řím se ztenčil. Výhru 3:1 pro Udinese vystříleli D'Agostino a Asamoah.

Udinese se ujalo vedení po deseti minutách hry. Perfektní akcí se blýskl ghanský reprezentant Gyan Asamoah, jenž prokličkoval obranou Violy a přesným zásahem vyškolil i brankáře Freye - 1:0 pro Udine. Hosté z Florencie na sebe nenechali dlouho čekat a následující akcí domácím zle zatopili. Alberto Gilardino se objevil v čisté gólové šanci hned dvakrát, ale ani jednou nebyl úspěšný. V prvním případě trefil pouze boční síť a ve druhém ho zablokoval Cristian Zapata. Velice sporný moment přinesl zákrok Freye po střele Fabia Quagliarelly, Frey vytahoval míč z brankové čáry. V prvním poločase se už nic podstatného nestalo, takže domácí Udinese vedlo nad Fiorentinou 1:0.

Krátce po změně stran odpískal hlavní sudí pokutový kop ve prospěch domácích za údajnou ruku Gamberiniho, ale jak se ukázalo, o ruku se nejednalo a penalta byla velice přísná. Nic naplat, D'Agostino penaltu proměnil a domácí vedli nad Fiorentinou už 2:0. A mohlo být ještě hůře, Frey proti Quagliarellovi skvěle vyběhl a zabránil možné třetí brance v síti hostí. V 67. minutě zdramatizoval utkání Dario Dainelli, kapitán Fiorentiny se trefil hlavou po centru Pasquala - 2:1. Nicméně netrvalo to příliš dlouho a domácí opět vedli o dvě branky. D'Agostino předvedl skvělou kopací techniku a z přímého kopu pojistil vedení Udinese - 3:1.

Viola se ještě snažila něco s utkáním udělat, ale nebylo jí příliš přáno. V dobré pozici se objevil střídající Martin Jorgensen, ale střelou minul branku. V brance neskončila ani pohotová hlavička Gilardina, kterou skvěle zlikvidoval Handanovič. Udinese vyhrálo 3:1 a Fiorentina přišla o možnost dostat se na čtvrtou pozici před Janov.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele