2. kolo
14.09.2008 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SSC Neapol - ACF Fiorentina 2:1

SSC Neapol dokázalo na svém stánku San Paolo otočit průběh zápasu s Fiorentinou a zaznamenává tři body. Utkání rozhodla hlavička bývalého obránce Sampdorie, Christiana Maggia.

San Paolo je pro Violu nedobytným stánkem již několik let. Naposledy tu vyhrála Fiorentina v sezóně 1995-96. Oba celky nastoupily s oslabenou obranou, neboť domácí stoper Fabiano Santacroce je suspendovaný a florentský Alessandro Gamberini je zraněný. Hosté však nastoupili s již uzdraveným Adrianem Mutu, jenž dokonce poslal Violu do vedení. Marek Hamšík a Christian Maggio však poté jeho radost zkazili.

V první výraznější šanci se ocitl German Denis, který obdržel zpětnou přihrávku po úprku Lavezziho. Letní posila Neapole však ze slibné pozice přestřelila. Neapol byla stále aktivní. Střela Christiana Maggia byla sražena k zemi, ovšem na druhé straně musel Salvatore Aronica zastavovat pronikajícího Alberta Gilardina. Chvíli poté byl nařízen přímý volný kop proti brance Gennara Iezza. Ujal se jej Adrian Mutu a jeho dělovka orazítkovala spodní stranu břevna. Naštěstí pro domácí se míč odrazil před brankovou čáru.

O chvíli později měla obrovskou šanci pro změnu Neapol. Na centr Germa Denise si naskočil Marek Hamšík, kterého následně skvěle vychytal Frey. Míč však vyrazil rovnou k nohám Ezequiela Lavezziho. Argentinský kanonýr ovšem před prázdnou bránou nepochopitelně napálil míč do břevna. Nedáš, dostaneš. Opět se potvrdilo známé přísloví. Lavezzi netrefil prázdnou branku a o chvíli později se Fiorentina ujala vedení. Alberto Gilardino poslal Montolivovu přihrávku z první za obranu, kam si naběhl Adrian Mutu. Rumun poté s přehledem překonal vyběhnuvšího Iezza. Nicméně celá situace velmi zaváněla ofsajdem.

Druhý poločas začala domácí Neapol ve velkém stylu. Ezequiel Lavezzi si napravil zaváhání z prvního poločasu půvabným slalomem. Když obešel několik fialových dresů, poslal před branku přihrávku na volného Marka Hamšíka. Slovenský reprezentant již jen doklepl do branky a bylo vyrovnáno. Fiorentina se pokoušela, jak se dá. Gennaro Iezzo musel zasahovat proti střele Osvalda. Ovšem vedení se ujal domácí celek. Vitaleho nepřesný centr tečoval obránce Violy, Da Costa. Míč pak doletěl přímo na hlavu Christiana Maggia, jenž číhal na zadní tyči.

Fiorentina se ještě nevzdala naděje na alespoň jeden bod. Gilardino se doprošoval penalty po střetu s Paolem Cannavarem, sudí Tagliavento byl však klidný. Poté ještě Iezzo zlikvidoval dělovku Marka Donadela. Domácí tedy dokázali udržet vedení a radují se z důležitých třech bodů.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Můj tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

fiorentina vyhraje 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

hamsik talianska liga sa nam pekne vyrovnava, myslim ze o titul bude bojovat vela muzstiev

Reagovat
smazaný uživatel

HAMSIK

Reagovat
Xavi8

Reagovat
milan78

po 8 kole už to nebude tak žhavé

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol je velmi silná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele