38. kolo
31.05.2009 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - SS Lazio 2:0

Pavel Nedvěd se rozloučil se svojí kariérou vítězně. Stará dáma zdolala před domácím publikem Lazio Řím 2:0. O branky vítězů se postaral Vincenzo Iaquinta, který vstřelil obě dvě branky, na té druhé měl zásadní podíl končící Pavel Nedvěd.

Juventus začal utkání lépe a už ve 3. minutě utkání vedl zásluhou Iaquinty 1:0. Italský střelec si zaběhl za obranu hostí a střelou mezi nohy překonal brankáře Carriza. Lazio se snažilo o rychlou odpověď, Kozák se ocitl sám před Buffonem, ale svůj pokus namířil vysoko nad. To byla prozatím jediná vážnější šance Biancocelesti, protože po většinu prvního poločasu útočil domácí Juventus. Nejprve nepřesně vypálil Marchisio, poté brankář Carrizo jen sledoval nepřesný, prudký pokus Zanettiho. Až v závěru poločasu se dostalo ke slovu opět Lazio, v dobré šanci se ocitl opět Kozák, jenomže mu byl odmáván ofsajd. Ve 45. minutě pobavil diváky akrobatickým zakončením Del Piero, jeho nůžky skončily těsně nad. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Stará dáma pokračovala v tlaku i po přestávce, centr aktivního Iaquinty těsně nezasáhl Chiellini. Další šance Juventusu měli na svědomí Nedvěd a Zebina. Český záložník nepřesně vystřelil a Zebina zase marně tlačil míč před branku hostí. Lazio bylo více méně neškodné, a pokud přeci jenom zahrozilo, celou akci zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčí. V 59. minutě přidal druhý zásah do sítě Lazia svojí druhou brankou v utkání Vincenzo Iaquinta. Hlavní podíl měl při této brance Pavel Nedvěd, který nejprve skvěle vybojoval míč a poté poslal do uličky přesnou přihrávku, kterou Iaquinta dokonale zužitkoval - 2:0 pro Juventus. Do konce utkání už se nic nestalo, za zmínku však stojí loučení Pavla Nedvěda, kterého v 84. minutě vystřídal Tiago. Pavel Nedvěd odehrál své poslední utkání v kariéře a od fanoušků Juventusu se dočkal velkého aplausu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
JuveIt

Doufám, že Nedvěd vstřelí 100. gól a výhrou ukončí svou karieru. FORZA NEDVĚD!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

apson, ze je tato sezona za nami, Laziu to v serii vobec neslo.....:(((......dufam, ze z toho vyvedu nejake dosledky, hlavne z domacich zapasov kde hrali katastrofalne, ale aj tak FORZA LAZIO...:)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele