15. kolo
06.12.2008 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - AS Řím 0:1

Římské AS spasila úžasným gólem letní posila Jérémy Menez. Trenér Spalletti mladého Francouze nečekaně postavil a vyplatilo se mu to. AS se tak již posunulo do středu tabulky. Chievo od debaklu zachránil pouze skvělý brankář Stefano Sorrentino.

Jérémy Menez chtěl ukázat Lucianovi Spallettimu, že má na základní sestavu. Po deseti minutách si pohrál se čtyřmi obránci, avšak jeho následnou ránu vyrazil dobře Stefano Sorrentino. Na druhé straně zasáhl také výtečně Alexander Doni. Sergio Pellissier a Mauro Esposito si vyměnili přihrávky a Doni akorát přerušil tu gólovou na Pellisera. V 25. minutě měli Římané jedinečnou šanci ke vstřelení branky. Jérémy Menez si opět hrál s obránci, obešel dva a krásným centrem našel Mattea Brighiho, který již jen doklepl směrem na branku. Stefano Sorrentino však neskutečným zákrokem míč z jistého gólu vyrazil.

Giallorossi vyvinuli tlak. Philippe Mexes hlavičkoval nad, zatímco Daniele De Rossi namířil svůj přímý kop vedle branky domácích. Stoper Mexes si vykoledoval krátce před přestávkou žlutou kartu za vzteklé zakopnutí míče, za což si vysloužil hlasité pokárání od trenéra Spallettiho. Římané měli další tutovku krátce po změně stran. Opět v tom měl prsty Menez. Tentokráte přesnou kolmicí vyslal Riiseho, který zasekl zpět pro nabíhajícího Julia Baptistu. Gólu zabránil pouze Mantovaniho odkop z brankové čáry.

Tlak Giallorossi stoupal i po změně stran. Sorrentino musel dvakrát zasahovat proti dobrým střelám Francesca Tottiho. Při třetí Tottiho akci jej na poslední chvíli úspěšně zastavil Mario Yepes. O chvíli později opět čaroval Sorrentino, tentokráte proti střele Simoneho Perrotty. V 69. minutě se konečně podařilo Římanům najít recept na nezastavitelného Sorrentina. De Rossi zpracoval míč pro rozběhlého Meneze, který dělovkou z voleje vymetl brankáři Chieva šibenici. Krátce nato se ještě Cicinhovi podařilo nastřelit tyč.

Nicméně Chievo mohlo posléze vyrovnat. Pellissier si seběhl na levou lajnu a následně připravil skvělou pozici Mauru Espositovi, který však ze skvělé pozice hlavičkoval vedle. Ke konci utkání se ještě vylučovalo. Matteo Brighi obdržel velmi přísnou druhou žlutou kartu za zákrok na Bentivoglia. Nicméně v samém závěru se Římané dostali do protiútoku. Cicinho skvěle vyslal na steč Johna Arne Riiseho, který však prováhal správný okamžik a dovolil Morovi, aby mu ustřelil míč od nohy.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Slejdy

musime vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

forza Romaaa!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je exkluzivní dvoječka, 0:2, AS ROMA!!!!

Reagovat
Bily

No tak pratele CALCIA, po hodne dlouhy dobe (odhaduji rok) sem zhledl cely zapas Vlku a teda SUPER. Super hlavne ta vyhra, mohlo to klidne skoncit 0-3 ci 1-3, ale to by Chievaci museli jedinou sanci promenit(hlavicka Esposita). Dnes opravdu zapas pana Meneze (jeho sance v 1. puli, prihravka Brighimu, a ten gol, napr. ten faul na zlutou na Esposita, bylo videt ze proste chce hrat a bojovat - a alespon ukazal Espositovi ze to proste bude bolet - tuhle zlutou 100% beru) a musim rict ze i Tottiho. Presne takhle ma jit kapitan a nejlepsi hrac tymu prikladem, v 90. minute minimalne 3 minuty udrzel sam balon v rohu souperovi pulky - potlesk. Bestie holt nemela dnes svuj den misto Taddeiho a tomu bych dal normal facku, jeho dve neuveritelny zpetne prihravky dozadu za stavu 0-1 na hristi podledniho celku ke konci zapasu me teda pekne nadzvedli

Kdyz se podivas na tabulku, dohravka s Dorii a UEFA a hned se dobre na to kouka

Forza CALCIO pratele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele