28. kolo
14.03.2009 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Janov CFC 0:1

Fotbalisté Janova udělali velmi důležitý krok na cestě do evropských pohárů, na půdě Cagliari je nečekala snadná práce, ale díky brance střídajícího Olivery získali všechny tři body. Janov je alespoň do zítra čtvrtý, utkání ale nedohrál Andrea Cossu.

Úplně první šanci zápasu si vytvořil Diego Milito, který využil dobré práce Mesta, ale v zakončení ztroskotal na brankáři domácích. I další nebezpečná akce se řítila na domácí branku. Opět útočník Milito tentokrát po přihrávce Juriče nemířil přesně. Janov tedy svoje úvodní šance nevyužila a na tahu byli domácí. Davide Biondini se objevil v čisté brankové příležitosti, jenomže ho zastavil praporek rozhodčího.

Ve 35. minutě mělo největší příležitost první poločasu domácí Cagliari. Michele Fini zahrával přímý kop, ten se snesl na hlavu Diega Lopeze, jenž úplně volný zamířil těsně vedle. O chvíli později šokoval domácí stadion Andrea Cossu. Ten v souboji s Juričem předvedl zákrok, který vypadal jako faul, ovšem nebyl to faul. Rozhodčí to ale viděl jinak a Cossovi dal žlutou kartu, ta byla v zápase už druhá, takže Andrea Cossu musel předčasně do sprch.

Podivné rozhodnutí rozhodčího de facto poznamenalo celý zápas, nicméně do konce poločasu Cagliari nerozhodný výsledek 0:0 udrželo. Po změně stran se mohlo oslabené Cagliri dostat do vedení. Finiho další nebezpečný volný přímý kop musel brankář Rubinho vyrazit na roh.

Janov si začal vytvářet více příležitostí, nejprve Milito vyzval ke skórování Sculliho, ale Marchetti byl připravený a skvělým zákrokem pohromu odvrátil. Další akci, kterou tentokrát vymyslel střídající Olivera zastavil praporek rozhodčího, ale bylo to velmi těsné rozhodnutí. Millito a Sculli hodně domácí obranu zlobili, po rohovém kopu se musel vytáhnout Marchetti. Federico Marchetti byl klíčovou osobností druhého poločasu, protože Janov svého soupeře zatlačila, postupně si na mě vylámal zuby Milito, Sculli i Jankovič.

Defenzíva Cagliari nakonec přeci jenom padla, v 85. minutě se dostala Palladinova přihrávka až k Oliverovi, který hlavou překonal Marchettiho - 1:0 pro hosty. Domácí, ačkoliv už měli málo času, mohli vyrovnat. Andrea Lazzari běžel sám na Rubinho, ale nedal. Spálená Lazzariho šance mohla mrzet, protože další branka už nepadla.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele