6. kolo
05.10.2008 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - AC Milán 0:0

Cagliari si připsalo první bod do tabulky za remízu 0:0 s AC Milán. Pro hosty je tento výsledek jednoznačným klopýtnutí v boji o Scudetto. Milánskému AC patří momentálně s deseti body osmá příčka, Cagliari je stále poslední.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, více brankových příležitostí si překvapivě vytvořili domácí hráči. Už ve 4. minutě měli Rossoneri velké štěstí, když Michele Fini z úhlu překonal brankáře Abbiatiho, jenomže míč kopíroval dráhu brankové čáry a jen těsně v brance neskončil. Smůlu měl v zakončení i Joaquin Larrivey, ten převzal míč od Andrey Cossy, který se prodral obranou hostí, udělal kličku Abbiatimu, ale v tísni netrefil odkrytou branku. AC Milán na sebe poprvé upozornil při průniku Kaká, brazilská hvězda namazala přesnou přihrávkou na střelu Ambrosinimu, ten ale míč špatně trefil a vůbec netrefil branku.

V závěru poločasu ještě vyzkoušel pozornost brankáře Federica Marchettiho lehkou střelou Gianluca Zambrotta. Nemastný, neslaný první poločas skončil bez branek.

Nezáživný první poločas vystřídal mnohem více ofenzivní poločas druhý. Milán věděl, že pokud bude pokračovat v tomto tempu, tak si ze hřiště Cagliari neodveze žádné body, proto přidal na aktivitě. Ve 49. minutě téměř od poloviny hřišti vypálil Ambrosini a brankář Marchetti raději vyrazil na rohový kop. O chvíli později napřáhl taktéž z velké vzdálenosti Kaká, ale přestřelil. V 61. minutě nebezpečně pálil rozběhnutý Michele Fini po přihrávce Jedy, jenomže minul a o minutu později běžel zase Alessandro Agostini sám na Abbiatiho, Agostini však trefil boční síť. O chvíli později zase hlavičkoval těsně mimo Brazilec Alexandre Pato, a tak se hrálo stále 0:0. Talentovaný útočník ve službách AC Milán zahodil i další šanci, v 70. minutě nechal vyniknout střelou brankáře Marchiattiho. Předvedl se také Christian Abbiati, ten pohotově vyrazil nečekanou a prudkou střelu Andrey Cossy.

V 79. minutě měl největší příležitost Milána Massimo Ambrosini, ten si naběhl na rohový kop a hlavou těsně minul Marchiattiho branku. Prakticky stejně si vedl Conti v 90. minutě, a tak branka nepadla. Cagliari si po sympatickém výkonu připsalo bod za remízu 0:0 s AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !!!

Reagovat
GEGE

0:2(Kaka,Pato)FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 2kaká a po jednom ro a pa

Reagovat
smazaný uživatel

Super Cagliari,bravisimo Forza INTERNAZIONALE!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele