33. kolo
26.04.2009 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bologna FC - Janov CFC 2:0

Bologna si připsala nesmírně důležité vítězství. Ve 33. kole porazila Janov a stále živí šanci na udržení. Janov naopak zaznamenal druhou porážku v řadě a ztratil čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů.

Ještě před začátkem utkání se Stadio Renato Dall'Ara držela minuta ticha za zesnulého bývalého hráče Grifů Franca Rotellu.

Janov mohl mít dobrý vstup do utkání, jenže velkou šanci ve 13. minutě zmařil Boško Jankovič. Tomu míč na penaltu připravil Palladino, ale hostující útočník se slabým zakončením neměl šanci na úspěch. Vzápětí opět zafungovalo známé pořekadlo 'nedáš, dostaneš'. Gólman Rubinho si špatně načasoval vyběhnutí proti Di Vaiovi a na brankové čáře musel zasahovat Bocchetti. Následně však Bocchetti uklouzl a poslal k zemi Mingazziniho, za což hlavní sudí Orsato nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Di Vaio a v 15. minutě poslal svým 21. gólem v sezoně Bolognu do vedení.

Další chybičku v obraně vytvořil Ivan Jurič, ale tentokrát ji Di Vaio nepotrestal. Devět minut po úvodní brance přišel trestný kop Adailtona, jehož centr našel na zadní tyči Terziho, který z vojele nedal šanci Rubinhovi a zvýšil již na 2:0. Grifové se snažili do konce prvního dějství ještě alespoň snížit, ale v útoku vycházeli naprázdno.

Ve druhém poločase byl blízko snížení Rafaelle Palladino, jenže ani on neměl dostatek štěstí, když trefil břevno. Na druhé straně si připsal dobrý zákrok Jurič, jenž na brankové čáře zastoupil po střele Valianiho již překonaného Rubinha. V nastaveném čase měl ještě svou šanci Diego Milito, ale nedal ani on a Bologna si odnáší překvapivé vítězství.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele