21. kolo
28.01.2009 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - SSC Neapol 2:1

Mizérie Neapole pokračuje, naopak Fiorentina svojí bídnou sérii přetrhla a v taháku kola porazila Partenopei 2:1. Fialky díky zisku třech bodů předskočili právě dnešního soupeře a jsou šesté, Neapol tedy až sedmá.

Oba týmy po podzimu výrazně pokukovaly po místech, která zajišťují Ligu mistrů, ale úvod nového roku jim vůbec nevyšel. Fiorentina prohrála třikrát v řadě, nedařilo se ani Neapoli. Zatímco však Viola měla spíše smůlu, když proti Milánu i Juventusu předvedla dobrý výkon, Azzuri jsou zkrátka z formy a propadají se tabulkou. Dnes utrpěli šestou porážku venku v řadě.

V brance Neapole se dnes již po několikáté kvůli zraněním svých kolegů objevil až třetí brankář Matteo Gianello, jenž musel po dvou minutách likvidovat hlavičku Alberta Gilardina. Ohrozit ho mohl z trestného kopu také mladý Jovetič, jenomže branku minul. V osmé minutě přišla pro hosty pohroma v podání zranění právě brankáře Gianella. Italský gólman nakonec na hřišti vydržel až do 32. minuty, kdy odkulhal se svalovým problémem. Mezi tři tyče si tak musel stoupnout teprve 19letý Luigi Sepe, až čtvrtý brankář Partenopei.

Neapol se do hry příliš nedostávala a přestože bylo šancí pomálu, většinu měli na svědomí domácí borci. Těsně před přestávkou nejprve zakončil akci Jovetič nepřesně a poté si první výraznější zákrok připsal Sepe, jenž likvidoval pokus Gilardina.

První dějství nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní a jen málokdo mohl čekat takový začátek druhého poločasu, jaký byl k vidění právě na Stadio Artemio Franchi. Fiorentina totiž po dvou minutách hry využila obrovské hrubky soupeře. Nepříliš povedený trestný kop totiž nepochopitelně prošel přes všechny hráče Partenopei a míč se nakonec dostal až k Santanovi, jenž otevřel skóre. To ovšem nebylo na vše, ve Florencii se děly divy i nadále. Za pouhé dvě minuty totiž bylo srovnáno. Luigi Vitale zavezl míč po levé straně a odcentroval. Míč se ale stočil směrem k brance a gólman Frey si ho srazil do vlastní sítě. Kvůli další velké chybě tak bylo skóre nerozhodné 1:1.

Domácí brankář poté alespoň částečně napravil své zaváhání, když zneškodnil střely Zalayety a Lavezziho. Diváky na stadionu pak probudil až v 79. minutě Riccardo Montolivo, který dobře zakombinoval se Semiolim a následně poslal míč pod debutantem Sepem do branky - 2:1 a zasloužené vedení Fiorentiny, která po většinu času tlačila. Neapol na branku nedokázala nijak zareagovat a v nastaveném čase navíc ještě inkasovala červenou kartu. Druhou žlutou dostal Montervino. Nakonec však ještě rozhodčí Rizzoli daroval Azzuri šanci, když je ponechal zahrávat ve čtvrté minutě nastavení, ačkoliv byly ohlášeny tři, slibný trestný kop. Frey však Lavezziho střelu skvěle vytáhl a udržel těsné vítězství Fialek.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ty dva týmy jsou v takových sra*kách,že to bude remíza 0:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele