9. kolo
29.10.2008 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Inter Milán 0:0

Šlágr kola mezi Fiorentinou a Interem Milán sice žádnou branku nepřinesl ale diváci mohli vidět několik zajímavých momentů. K vidění bylo i několik brankových příležitostí. Ty ale zůstali nevyužity.

Nerazzurri mohli do utkání vstoupit jak nejlépe mohli, ale v poslední chvíli je zastavila branková konstrukce. Mancini si naběhl na Ibrahimovičův pas a z ostrého úhlu vypálil. Jeho střelu nakonec muselo zastavit až břevno, ale Fialky si mohly oddechnout. Poté se hra přesunula před branku střeženou Juliem Cesarem, jenž musel zasahovat proti hlavičce Pazziniho. Následný Osvaldův pokus již skončil mimo. Fiorentina se poté dožadovala penalty, když byl v šestnáctce držen za dres Pazzini, ale neuspěla. Šanci při volném přímém kopu dostal Manuel Pasqual, ale na jeho centr jen těsně nedosáhli Felipe Melo s Pazzinim.

Při útoku černomodrých opět zafungovala spolupráce Manciniho s Ibrahimovičem. Tentokrát si oba své role vyměnili, když Mancini krásně našel švédského forvarda. Ten ale před brankou zklamal.

Zajímavá sled situací se poté odehrál na druhé straně hřiště. Nejprve Osvaldo přestřelil branku, ale chvilku nato byl na hranici pokutového území faulován Cordobou a vybojoval pro domácí slibnou standardní situaci. K její exekuci se postavil Pasqual. Jeho střelu pouze před sebe vyrazil brankář Cesar a k dorážce se hrnul Pazzini, jenže ten byl evidentně držen Burdissem a k zakončení se nedostal. Hlavní sudí Rosetti ovšem nedovolený zákrok neviděl.

Vzápětí přišla největší šance zápasu, kterou zahodil Inter Milán. Do dráhy Maxwellova centru směřujícího na Ibrahimovičovu hlavu stihl sáhnout brankář Frey, ale míč se mu podařilo vychýlit pouze k Mancinimu, jenž ovšem odkrytou branku neuvěřitelně netrefil.

Ve druhém poločase dostal ojedinělou šanci Hernan Crespo, jenž na trávníku nahradil Obinnu. Argentinský reprezentant chtěl určitě dokázat, že by si zasloužil více prostoru a během pár minut se dostal k zakončení. Jeho střela prověřila brankáře Freye, ale za jeho zády neskončila. K šancím se postupně propracovali také Osvaldo, znovu Crespo a také Gamberini, ale ani jeden neměl přesnou mušku a Stadio Artemio Franchi se tak stále hrálo bez branek.

Závěr zápasu svými šancemi opanovala Fiorentina, ale podobně jako předešlé akce i tyto zůstaly nevyužity. Nejprve přichystal Pasqual načechraný míč pro Pazziniho, jenž ovšem nedokázal hlavičku usměrnit mezi tři tyče. Střídající Jovetič o chvilku později, pět minut před koncem, obešel dva obránce a vystřelil, ale ani on nedokázal svůj pokus vměstnat do vymezeného prostoru mezi třemi tyčemi.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Jajinek

Bude to nesmírně těžké. Domácím bude chybět Gila, Inter má zase rozhádanou půlku útočníků se speciální jedničkou nebo z formy. Tipl bych remízu.

Jinak kdo si chce něco přečíst o zápase s Janovem, může zde :

http://www.fcintermilano.com/clanek-1485-sest-utocniku-zadny-gol

Reagovat
smazaný uživatel

tipnul bych 1 a výsledek 2:1 Mutu,Mutu

Reagovat
smazaný uživatel

Věřim že INTER vyhraje stejně jako v Římě 4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele