19. kolo
17.01.2009 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Milán - ACF Fiorentina 1:0

AC Milán částečně oplatil Fiorentině, že se na její úkor nekvalifikoval do Ligy mistrů, a v domácím utkání vyhrál 1:0. Jedinou trefu obstaral v úvodu utkání Alexandre Pato. Zápas nedohrál Marek Jankulovski, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Zápas začal ve velmi rychlém tempu a už v 6. minutě musel rozhodčí řešit kuriózní okamžik. Brankář Abbiati vyběhl proti Jovetičovi a ten po vzájemném kontaktu upadl. Rozhodčí odpískal pokutový kop, ale následně ho opravil verdikt čárového rozhodčího, který situaci dobře viděl. O minutu později se na San Siru slavilo, Jankulovski vybídl Pata a ten krásně umístěnou přízemní střelou od tyče zajistil Milánu vedení - 1:0.

I u další akce Rossoneri byl Marek Jankulovski, český zadák zkoušel zakončit, ovšem jeho rána šla přímo doprostřed Storariho branky. První střelecký pokus Fiorentiny vyslal aktivní Jovetič avšak pouze těsně vedle. Hostující Fiorentina zvýšila aktivitu a začala více zaměstnávat domácí obranu, jenomže do pořádného zakončení se nedostala. Před koncem prvního poločasu měl velkou šanci navýšit skóre David Beckham, jeho dobře mířenou střelu Storari fantasticky vyškrábl.

I druhý poločas zahájil lépe domácí AC Milán ale střela brazilce Kaká byla zablokována. V 66. minutě měli velkou příležitost hosté. Nejprve Abbiati vyrazil stoprocentní šanci Jovetiče a posléze si poradil i s poklusem Montoliva. Christian Abbiati potvrdil své kvality i v 72. minutě, kdy si zlikvidoval pokus Krøldrupa.

Viola pokračovala v náporu, velmi těsně minul branku Milána Mario Alberto Santana. V nastaveném čase obdržel za údajný zakopnutý míč žlutou kartu Jankulovski, a jelikož šlo už o druhou žlutou kartu tak byl vyloučen. Vyloučení Marka Jankulovského už vliv na výsledek nemělo a AC Milán si výsledek pohlídal.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1........ac doma zatial z 9 zapasov prehrali iba 1x a to hned v uvodmon kole proti bolgne od vtedy doma neprehrali a zo skore 19:5 patria na domacom ihrisku k najlepsim tymom serie a fiorentina naopak podava nevyrovnane vykony

Reagovat
smazaný uživatel

MILAN PER SEMPRE !

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo neskáče nechce Kaká, hop hop hop

Forza Viola, ciao diavoli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele