27. kolo
09.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Turín - Atalanta Bergamo 1:0

Turín doma získal důležité tři body, když porazil Atalantu díky brance Baroneho 1:0 a udržel se na 13. místě tabulky. Naopak Atalanta díky ztrátě takřka definitivně přišla o pohárové příčky. Domácí si tak konečně po čtyřech remízách v řadě připsali vítězství a opět se vzdálili sestupovým příčkám.

Utkání načal nepříliš povedenou střelou domácí Rosina. Atalanta ale s odpovědí dlouho nečekala a turínský gólman Sereni musel vytáhnout kvalitní zákrok proti hlavičce Morise Carrozzieriho. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a hostující brankář Coppola měl velké štěstí, když Di Michele poslal míč po dobrém průniku přímo do jeho rukavic. Po divokém úvodu se hra zklidnila, ale diváci stále mohli sledovat kvalitní fotbal s šancemi na obou stranách. Nejprve se dostal k hlavičce hostující Doni, ale neudal jí potřebnou sílu a přesnost. Turínská odpověď byla opět blesková, ale i tentokrát dokázala Atalanta udržet bezbrankový stav. Až na brankové čáře ovšem musel proti střele Diany záložník Pinto.

Domácí Turín stále útočil a bylo vidět, že to je právě on, kdo chce dát první gól. Snaha se vyplatila ve 35. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal míč ke Stellonemu, jehož hlavička sice nebyla přesná, ale Barone míč usměrnil a poslal ho za Coppolova záda. Pár desítek sekund po úvodní brance přišel nejspíše rozhodující moment utkání v podobě červené karty, kterou uviděl po faulu na De Micheleho hostující Pellegrino.

Domácí naplno využívali oslabení Atalanty a dostávali svého soupeře pod tlak. Velké množství vytvořených šancí pramenilo z rychlých protiútoků, ale domácí hráči nedokázali s žádnou šancí naložit tak, jak by bylo potřeba a stále drželi hubený náskok 1:0. V 65. minutě přišla také ojedinělá šance hostů. Z hranice pokutového území napřáhl Doni a Sereni pouze sledoval, jak míč orazítkoval břevno. V závěru utkání měl Turín ještě několik šancí, ale opět nebyl přesný v koncovce a nakonec zvítězil pouze 1:0.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítězství pro FC Turín je na spadnutí. Tip - 1

Reagovat
smazaný uživatel

FC Turín

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že domácí se nenechají zahanbit, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře FC Turín !!! Důležité 3 body, v tabulce jim pomůžou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele