27. kolo
09.03.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol SSC - AS Řím 0:2

Fotbalisté AS Řím potvrdili svou skvělou formu z poslední doby a dokázali na stadionu San Paolo v Neapoli zvítězit 2:0. Výhru zajistil hostujícímu celku již ve druhé minutě Simone Perrotta. Pojistku pak přidal v druhém poločase kapitán Francesco Totti z pokutového kopu.

Hostujícího kapitána zasáhla před zápasem lehká chřipka, přesto však byl schopen nastoupit. Římané naopak postrádali Ludovica Giulyho, Marca Cassettiho a Matteo Ferrariho. Ovšem nastoupit mohlo duo Perrotta - Juan, které se včas stihlo dostat z lehkých zranění. Na San Paolo nebyli vpuštěni žádní fanoušci Giallorossi, neboť mají zákaz kvůli všeobecné bezpečnosti. Utkání bylo jubilejní pro trenéra hostí Luciana Spallettiho, jenž oslavil třístý zápas v Serii A.

Hostující fotbalisté potřebovali pouhých 80 sekund na vstřelení první branky. Matteo Contini chyboval a Francesco Totti jej obral o míč. Okamžitě vyslal Perrottu, který utekl obráncům a překonal střelou na vzdálenou tyč domácího brankáře. Azzurri se hned oklepali a na druhé straně zatápělo římské obraně jihoamerické duo Ezequiel Lavezzi – Marcelo Zalayeta. Marek Hamšík zahrál velmi dobře přímý kop, ale Philippe Mexes jej stihl včas uklidit do bezpečí.

O pár chvil později byli Římané velmi blízko vstřelení druhé branky. Gól měl na kopačce opět Simone Perrotta, ale Matteo Gianello skvělým zákrokem nohou zastavil míč na brankové čáře. Neapol byla v tuto chvíli v útoku bezzubá a Matteo Gianello si rozhodně nemohl stěžovat na nudu. Střelu Francesca Tottiho z blízké vzdálenosti lapil brankář domácích opět parádním zákrokem nohou. Na druhé straně vyrušila Doniho z klidného snění střela Manniniho.

Krátce po přestávce padla druhá branka. Mannini šťouchl v pokutovém území do Cicinha a sudí Saccani nařídil pokutový kop. Žádný extra tvrdý zákrok to nebyl, ale penalta se písknout dala. Ujal se jí zkušený exekutor Totti a svůj 500. zápas v dresu AS Řím si osladil brankou. Chvíli na to točil Totti míč do brány z přímého kopu, avšak byl nepřesný. Na druhé straně byla útočná snaha Lavezziho zmařena zdviženým praporkem pomezního.

V závěrečné půlhodině si Neapol vytvořila tlak a snažila se s výsledkem ještě něco udělat. Domizzi vybojoval skvěle míč pro Lavezziho, který však evidentně a úmyslně zahrál rukou a obdržel žlutou kartu. Několik minut poté jakoby Lavezzi přehodil vyhybku na "turbo mód" a bylo jej plné hřiště. Dokázal sám obejít několik hráčů soupeře, avšak spoluhráči jej nijak výrazně nepodpořili. Do konce zápasu se tedy stav nezměnil a AS Řím si odváží z Neapoli důležité tři body.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS Řím Tip - 2

Reagovat
smazaný uživatel

AS Řím

Reagovat
smazaný uživatel

V minulém kole to projel na San Paolo Inter Milán, tak že by přicházel na řadu další favorit ? AS Řím se opájí úspěchem v LM, může být na tento zápas trochu rozhozený. Uvidíme, jestli se to SSC Neapol povede. Těžko tipovat, zkusím tip 1:1.

Reagovat
Pharrell

Neapol muze opet prekvapit!

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma zkušeně !!! A krásná návštěva !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele