29. kolo
19.03.2008 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Neapol SSC - ACF Fiorentina 2:0

Neapol potvrdila, že se jí na domácím stadionu proti velkým týmům daří a po dnešním utkání si připsala skalp Fiorentiny. Výhru režíroval hlavně domácí útočník Lavezzi, který v rozmezí osmi minut vsítil dvě branky. Fialky tak jako většina favoritů ve 29. kole padly a v tabulce si nijak nepolepšily.

Oba celky zpočátku bojovaly spíše o střed hřiště a šancí v úvodu příliš k vidění nebylo. Do první se dostal hostující Mutu, ale dobrý obranný zákrok předvedl Santacroce a znemožnil rumunskému útočníkovi vystřelit. První zákrok si o chvilku později připsal také brankář Fialek Sebastian Frey, který kryl volný přímý kop Waltera Gargana. Ve 23. minutě už ovšem kapituloval. Manuel Pasqual ztratil na hranici pokutového území míč, k překvapení všech se ho zmocnil Manini a poslal přihrávku před branku, kde ve skluzu přesně zakončil Lavezzi.

Fialky se snažily najít odpověď. Další pokus Mutua byl zblokován na roh, který zahrával Ujfaluši. Míč opět našel ve vápně rumunské eso, ale rozhodčí viděl jeho faul. Ve 31. minutě se radovali opět domácí a velkou zásluhu na inkasované brance měl brankář Frey, který zcela neodhadl situaci a nechal za svá záda projít Lavezziho střelu.

Janov byl po druhé brance stále plný energie a moc nechybělo, aby se domácí fanoušci radovali potřetí. Povedenou střelu vyslal na Freye Marek Hamšík, tentokrát ovšem francouzský gólman splnil svůj úkol. Těsně před poločasem zahrozila také Fiorentina, ale z akce Mutua a Gianella nakonec nic nebylo.

Krátce po přestávce to mohlo být 2:1, ale Mutuova hlavička skončila na břevně. Rumunský útočník se hodně snažil, spoluhráči ho však v útoku příliš nepodporovali, takže šance na gól byla malá. Krátce poté, co se na hřiště dostal Sosa, když vystřídal Calaia, se dostal Janov do další šance. Kroldrup si dobře zpracoval Hamšíkův pas a poslal míč na právě příchozího Argentince, který ovšem netrefil míč podle svých představ. Poslední slovo sice měla Fiorentina, ale dvojice střídajících hráčů Waigo, Cacia příliš účinné zakončení nevymyslela.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavý souboj, v krátkém čase se domácí S.S.C. utká s dalším favoritem Serie A, tentokráte s Fiorentinou. Ta se nachází v dobré formě, nebude chtět odjíždět z jihu na sever bez bodů, tak uvidíme. Já to vidím na remízu. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze neapol uhra 1:0,hamsik drzim

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bude tazky zapas ale remiza bude 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace S.S.C. Neapoli !!! Fiorentina odjíždí s prázdnou, ale může se utěšovat, že její pronásledovatel AC Milán také klopýtl, takže zatím drží 4.místo v pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele