16. kolo
15.12.2007 20:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Lazio Řím - Juventus Turín 2:3

Z přestřelky na Olympijském stadionu v Římě vyšel nakonec vítězně hostující Juventus Turín. Hosté porazili Lazio 3:2. Skvělý zápas odehráli především Alessandro Del Piero a Gigi Buffon. Del Piero vsítil dvě branky a Buffon podržel svůj tým několika skvělými zákroky.

Utkání začalo minutou ticha, jelikož to je přesně rok od nešťastného utonutí dvou dorostenců Juventusu. Alessio Ferramosca a Riccardo Neri se utopili při nešťastné náhodě v tréninkovém areálu Vinovo.

První výraznější šanci zápasu měl Hasan Salihamidžič, ale jeho rána šla nad. Ve 14. minutě měl Juventus již gólovou příležitost. Na přímý kop Del Piera si naskočil Giorgio Chiellini a chyběly milimetry. O pár momentů později se poprvé vytáhl Gigi Buffon, a to proti střele Gorana Panděva. Z následného rohového kopu bylo hostům velké horko. Centr Cristiana Ledesmy nasměroval do brány Mauri a Juventus na poslední chvíli zachránil Cristian Molinaro, když balón vykopával z brankové čáry!

Po pár minutách již padl první gól. Po rohovém kopu se míč dostal k Salihamidžičovi, jehož střela se odrazila od Trezeguetova kotníku. Brankář s ní již nic nenadělal, jelikož mu po teči šla do protipohybu. Chvíli na to se po střetu s Lionelem Scalonim sbíral Pavel Nedvěd ze země se zakrváceným obličejem. Nedvěd po několikaminutovém ošetřování pokračoval ve hře.

Lazio, po skvělé týmové spolupráci, brzy vyrovnalo. Tommaso Rocchi krásně poslal Massima Mutarelliho, který zpětnou přihrávkou našel Gorana Panděva. Ten se nerozpakoval a z voleje propálil Buffona. Domácí začali tlačit – nejprve Buffon zlikvidoval pokus Rocchiho, poté Rocchi netrefil Panděvovu zpětnou přihrávku na vápno. Při této akci se na zem poroučel Alexander Koralov a domácí se marně dožadovali penalty.

Na druhou půli poslal Claudio Ranieri do hry Tiaga. Dolů šel Pavel Nedvěd, který se necítil od střetu se Scalonim nejlépe. Ve 48. minutě přišla první Del Pierova chvíle. Po standardní situaci oklamal Del Piero ofsajdovou past domácích, namířil si to rovnou na bránu a s ledovým klidem překonal Ballottu.

Biancocelesti se několik minut poté dožadovali penalty po zákroku Chielliniho na Panděva. Sudí však nařídil přímý kop, ke kterému se postavil Ledesma. Jeho dloubáček za obranu spadl přímo Rocchimu na nohu. Jeho volej z pěti metrů však fantastickým zákrokem vyrazil Buffon. Gigi svým nadpřirozeným reflexem ukázal, proč je mnohými považován za nejlepšího gólmana planety.

Lazio se tlačilo dopředu – chtělo vyhrát. Tím však nechalo otevřená vrátka vzadu, čehož využil kapitán Staré dámy. Del Piero předvedl takřka totožný gól jako o dvacet minut dříve. Zachytil dlouhý míč od Cristiana Zanettiho a uháněl sám na bránu. S Ballottou si opět chladnokrevně poradil a navýšil vedení na 3:1 pro Bianconeri.

Lazio se však nevzdávalo, ale jak pokus Panděva, tak Mauriho nůžky skončily v rukavicích skvělého Buffona. Římané se přeci jenom dočkali. 20 sekund před konečných hvizdem utekl po lajně Rocchi a odcentroval přímo na hlavu Panděva, který se trefil do černého podruhé a pouze tak snížil na konečných 2:3.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

delba bodu

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Juventus vyloupil Řím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele