27. kolo
09.03.2008 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lazio Řím - AS Livorno 2:0

Lazio Řím doma pohodlně zvítězilo nad Livornem. O výsledku utkání rozhodl první poločas, když na první trefu Tommasa Rocchiho navázal ve 25. minutě Goran Panděv. Livorno tak nedokázalo navázat na poslední úspěšné vystoupení proti Catanii.

Biancocelesti byli po konečné remíze 1:1 na San Siru proti AC Milan zklamáni. Zlepšit náladu si mohli v utkání s Livornem. Lazio v posledních třech zápasech domácího prostředí vytěžilo devět bodů, a i v tomto utkání bylo podle bookmakerů favoritem. Livorno naposledy zvítězilo doma nad Catanii Calcio 1:0, přesto stále zůstává ohroženo sestupem.

Římané do zápasu vstoupili ve velkém stylu. Už po patnácti minutách otevřel účet utkání Tomasso Rocchi a bylo to 1:0. Domácí byli při chuti a neustále obléhali branku Livorna. Ve 25. minutě bylo před brankářem Marcem Ameliou hodně rušno. V závaru se nejlépe zorientoval Goran Panděv, který propálil vše co mu stálo v cestě – 2:0. Lazio Řím bylo i nadále lepším týmem, jenže další branku nevstřelilo. Do šaten se šlo za stavu 2:0 pro Biancocelesti.

Na začátku druhého poločasu se mohlo Livorno dostat zpět do zápasu kontaktní brankou, jenže Pulzettiho tvrdá volej byla zablokována, a tak se koupal pouze roh. V 59. minutě to mohlo být už 3:0, dlouhý výkop brankáře Marca Ballotty se dostal až k Tommasu Rocchimu, a ten střelou k tyči nechal vyniknout Marca Ameliu.

Minutu nato zahrávali Biancocelesti volný přímý kop. Cristian Ledesma zakroutil centr na zadní tyč, kde byl úplně osamocený Stefan Radu, jeho hlavičku reflexivně vyrazil skvělý Amelia. V tu dobu byla obrana Livorna jako na kolotoči. Tommaso Rocchi prokličkoval obranou a společně s Goranem Panděvem a Rolandem Bianchim se řítili na jednoho jediného obránce hostí. Naštěstí pro Livorno zakončoval Rolando Bianchi do brankáře Amelii.

Sotva skončila tato akce a hned se valila další bledě-modrá lavina, kterou musel znovu zneškodnit vynikajicí Marco Amelia, reprezentační brankář navíc své obraně důrazně vysvětlil a možná i proto se už skóre utkání nezměnilo. Lazio Řím tak pohodlně porazil Livorno 2:0 a i nadále šplhá tabulkou výš. Český reprezentant David Rozehnal do utkání nezasáhl.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele