38. kolo
18.05.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

FC Parma - Inter Milán 0:2

Interu se to nakonec povedlo. Po dramatickém finiši Serie A dokázal porazit Parmu 2:0 a stal se potřetí za sebou mistrem. Scudetto hostům zajistil dvěma brankami navrátilec Zlatan Ibrahimovič, jenž přišel do hry v úvodu druhého poločasu a poslal Parmu do Serie B.

Nerazzurri přijížděli na Stadio Tardini s jasným cílem – vyhrát. Právě vítězství by jim totiž zajistilo titul bez ohledu na výsledek utkání Římanů. Po prvním poločase a ještě téměř dvaceti minutách toho druhého ale patřilo Scudetto Římanům, kteří v Catanii ještě v té chvíli vedli. Jenomže poté zaúřadoval střídající spasitel Ibrahimovič a brankami v 62. a 79. minutě určil konečný stav a tím pádem také držitele titulu.

Domácí také měli o co hrát a nechtěli Interu titul jen tak přenechat. Zvlášť, když jim šlo o přežití v nejvyšší soutěži, ke kterému potřebovali vítězství. Že to Parma myslí vážně dokázala po jedenácti minutách hry, kdy zahrávala rohový kop. Míč se dostal až k volnému Morronemu, jenž ovšem nedokázal propálit brankáře Julia Cesara. O chvíli později se domácí hrnuli do další šance a Gasbarroni svým centrem našel Igora Budana, jenž hlavičkou minul branku.

Až po více než dvaceti minutách hry se dostal Inter blíže k brankáři Pavarinimu po dobré kombinaci Cruze s Cesarem, ale druhý jmenovaný nestihl míč doklepnout do branky. Napravit zaváhání mohl o pár minut později, ale svojí střelu poslal vysoko nad, podobně jako z voleje pálící Maicon. Po rohovém kopu mířil nepřesně Cruz, poté přichystal obrovskou šanci pro Balotelliho, jenž ale z méně než dvou metrů nedokázal vstřelit branku. Po prvním poločase byl tedy stav nerozhodný 0:0.

V 51. minutě přišla velká chvíle pro Zlatana Ibrahimoviče, jenž se po šestitýdenní pauze vrátil na hřiště, vystřídal Cesara a měl to být právě on, kdo spasí v posledním utkání tápající Nerazzurri. Hned v první minutě svého pobytu na hřišti utekl domácím obráncům, ale mířil vedle. Po deseti minutách na hřišti již bylo jasno, proč všichni sázeli na Ibrahimoviče. Švédský útočník totiž obešel svého strážce a přesnou ranou k tyči nedal brankáři Pavarinimu šanci. Nerazzurri byli nyní velice blízko vytouženému Scudettu.

Parma se po inkasovaném gólu do šancí dostávala jen sporadicky, jelikož Inter vyvíjel na její obranu velký tlak. Nejprve musel Pavarini skvěle zasáhnout proti Balotellimu, následný pokus Ibrahimoviče mířil mimo. Parma se dožadovala penalty, když se v pokutovém území střetl Materazzi s Colym, ale kontakt byl minimální. Ke střele se poté ještě po chybě obránce dostal Lucarelli, ale Julia Cesara nepřekvapil. Brejk hostů a přesná rána Ibrahimoviče po centru z pravé strany nakonec definitivně rozhodl o výsledku a také o držiteli titulu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (8)

Přidat komentář
rufus

Parma vyhraje a tím se zachrání, naopak Inter ztratí titul ve prospěch AS. Byla by to krása jen mám obavu, že se to asi nepodaří..

Reagovat
smazaný uživatel

come on parma

Reagovat
smazaný uživatel

To nejlepší nakonec ... Parma potřebuje zvítězit, aby se zachránila a Inter potřebuje vyhrát, aby získal titul. FC Parma má poslední šanci s tím "něco" udělat, sestup jim vůbec nepřeju, naopak. Ale zároveň si Inter titul zaslouží, v podstatě vedl po celou sezónu, ale bohužel ke konci prohospodařil slibný náskok. Tak uvidíme....raději netupuji.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 !

Reagovat
smazaný uživatel

*2:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Interu Milán k dalšímu titulu !!! Ale na druhou stranu je tu velký smutek z sestupu Parmy ! To se nemělo stát, tento sympatický a ještě nedávno velmi úspěšný klub si to nezasloužil. Doufám, že se F. Couto a spol. do roka vrátí !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele