21. kolo
03.02.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Janov - Calcio Catania 2:1

Už dvanáctý gól Marca Borriella v této sezoně znamenal, že Janov v napínavém utkání urval všechny tři body. Domácí vedli už od 14. minuty, měli mnoho šancí na navýšení náskoku, ke své smůle si však v 59. minutě Cesare Bovo dal vlastní gól, ale vše pro domácí zachránil v 71. minutě z penalty právě Borriello.

Catania přijela do Janova bez svých dvou klíčových obránců a trenér tak v zádní řadě musel dosti improvizovat. Trápení s defenzívou však Catania v úvodních minutách hodila za hlavu a vypracovala si hned dvě slušné šance. Nejprve si Gionatha Spinesi naběhl na nepovedený odkop Gleisona Santose, ale brankař Alessio Scarpi, který v tomto zápase zaskakoval za vykartovaného Rubinha, však pohotové zakročil. A následně Giuseppe Mascara zkusil přelobovat Scarpiho, ale ten s tím počítal a míč lapil. Janov se osmělil vzápětí a ve 14. minutě už šel do vedení. Abdoulay Konko nahrál Borriellovi, ten si na hranici pokutového území udělal prostor pro střelu, ta byla následně sražena přímo do cesty Danilovi, pro něhož nebyl problém procpat míč do brány.

Domácí pak měli několik šancí na navýšení náskoku, ani jedna se však neujala. Hosté pak překvapivě bez svého přičinění vyrovnali, Bovo a brankař Scarpi se nepříliš dobře dohodli a Bovo si ke své smůle odhlavičkoval míč do vlastní klece. Domácí to však nepoložilo a snažili se o opětovné získání náskoku. Santosovu střelu Polito dokázal vyrazit, vzápětí však po hlavičce Borriella zahrál Christian Terlizzi rukou a kopala se penalta, kterou Borriello bez problému proměnil. Hosté se v závěru ještě pokusili o vyvinutí tlaku, žádná ze šancí se však neujala a domácí tak vydřeli tři body.

Autor: Vít Nohejl / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak, tak ! FC GENOA !!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele