23. kolo
16.02.2008 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Inter Milán - AS Livorno 2:0

Nerazzurri nedovolili žádné překvapení a prodloužili svou sérii neporazitelnosti již na 23 zápasů v řadě. Výhru Internu zajistil dvěma trefami honduraský forvard David Suazo. Do sestavy Interu se navrátili Luis Figo a Douglas Maicon. Livorno si zůstává na své 15. příčce.

Do zápasu nemohlo naskočit hned sedm hráčů základních sestav obou týmů. Patrick Vieira má stopku, zatímco Francesco Tavano, Diego Tristan, Olivier Dacourt, Walter Samuel, Martin Bergvold a Giuliano Giannichedda byli zraněni. Jak Roberto Mancini, tak Giancarlo Camolese museli tedy se sestavou improvizovat. Při šířce kádru Interu měl tedy Roberto Mancini výběr o trošku snadnější.

Již po čtrnácti minutách se diváci na San Siru dočkali prvního gólu. Ochozy rozjásal honduraský střelec David Suazo. Cristian Chivu našel ze standardní situace volného Suaza, který se hlavou trefil rovnou mezi nohy Marka Amelii. Chaos v defenzívě hostí umožnil honduraskému útočníkovi vstřelit další gól hned po čtyřech minutách. Maxwellův centr sklepl Diamanti hrudí nešťastně přímo před Suaza, který z voleje propálil, co se dalo – 2:0.

Zhruba po půlhodině hry vystrčili růžky také hosté, ale Julio Cesar neměl se střelou Joseho Luise Vidigala problémy. Ještě před přestávkou měli domácí další tutovku. Hernán Crespo obelstil ofsajdovou past Amaranto a následně se snažil namazat Suazovi, který byl v lepší pozici. Suazo však netrefil ideálně.

Do druhé půle šel Inter poněkud opatrněji, jelikož si hráči spíše šetřili síly na souboj s Liverpoolem. Fabio Galante skvěle načasovaným obranným zákrokem zastavil Suaza, načež Burdisso odhlavičkoval míč do bezpečí. Livorno mohlo po hodině hry vsítit kontaktní gól. Diamanti se postavil k přímému kopu a orazítkoval tyč. O chvíli později se Cesar vyznamenal parádním zákrokem proti Vidigalově hlavičce. Inter se v zápětí dostal do protiútoku. Suazo vracel balón na Cambiassa, jehož velmi dobře vychytal Amelia. Ke konci zápasu se se na hřiště po třech měsících vrátil Luis Figo a i on tak měl svůj podíl na dalším tříbodovém zisku Interu.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter to nebude mít vůbec lehké, Livorno hraje venku velice dobře, celkově to není slabý tým, spíš solidní průměr Serie A. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter jede ! Už ho asi nic nezastaví !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele