22. kolo
10.02.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - Lazio Řím 1:0

Gólem už v sedmé minutě rozhodl Ighli Vannucchi o tříbodovém zisku pro domácí. Empoli se výhrou posunulo na osmnáctou příčku a na sedmnáctou nesestupovou ztrácí pohý bod. Naopak Lazio pokračuje v nevydařené sezoně a čtrnáctou příčkou se rozhodně pyšnit nemůže. Navíc židle pod trenérem Delie Rossim začíný býti dosti vratká.

Do první šance zápasu se dostal empolský mladíček Sebastian Giovinco, když si naběhl do volného prostoru a po sólu zakončil z pravé strany jen těsně vedle brány hostí. Domácí fandové však nemuseli příliš smutnit, neboť už v sedmé minutě kapitán Vannucchi přímým kopem jen těsně za pokutovým územím poslal domácí do vedení. O pět minut později byl Vannucchi v další šanci, tentokrát však neúspěšný. Na druhé straně centr Tommasa Rocchiho našel přesně hlavu Panděva, míč však prosvištěl těsně nad břevnem. Zbývalo pět minut do konce poločasu, když měl Stefano Mauri na kopačce vyrovnání. Se skvělou přihrávkou od Pandeva však naložil bídně. Poslední slovo v prvním poločase měli domácí, hlavička Nicola Pozziho z prostředka pokutového území ale nenašla svůj cíl.

Hned po začátku druhé půle musel být domácí gólman Davide Bassi na pozoru po nebezpečném lobu Mauriho. Po šedesáté minutě Rocchi hlavičkoval pouze do rukavic Bassiho. V 68. minutě Kolarov, římský specialista na přímé kopy dostal příležitost vyzkoušet s i přímák z dobrých 28 metrů. Jeho dělovku ke smůle hostů zastavila až tyč. Domácí v 72. minutě šli málem už do dvoubrankového vedení, hlavička Raggiho po Abateho centru však prolétla těsně nad břevnem. V 80. minutě Kolarov opět zahrával přímý kop, tentokrát o něco blíže. Ale Davide Bassi vytasil zákrok zápasu. Poslední šanci Lazia zahodil v 85. minutě Pandev. Kolarov se navíc v 88. minutě nechal za faul na Marianiniho vyloučit a Empoli si vedení už pohlídalo.

Autor: Vít Nohejl / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele