27. kolo
08.03.2008 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Citta di Palermo - Udinese Calcio 1:1

Očekávaný duel mezi tabulkovými konkurenty, Palermem a Udinese, skončil remízou 1:1. Za domácí Palermo nejprve v prvním poločase otevíral skóre Simplicio a hosté pak ve druhém poločase díky trefě Felipeho vyrovnali. Palermo minimálně do neděle poskočilo na osmou pozici, Udinese si pak pojistilo šesté místo.

Domácí si zpočátku vytvořili hned několik dobrých příležitostí, když skvělou akci předvedla jihoamerická dvojice Amauri – Cavani. První jmenovaný přizvedl Cavanimu míč, který si ho hrudí zpracoval a z voleje okamžitě pálil. Střela ale byla zblokována jedním z hostujících obránců. Z následného rohového kopu přišla ještě větší šance. Amauri prostrčil míč na Zaccarda, který přehodil vyběhnuté brankáře. Jeho střela ovšem pouze olízla tyč a skončila mimo. Udinese se v podstatě na nic nezmohlo. Za zmínku snad stojí jen Di Nataleho střela, která ovšem byla tak slabá, že nemohla Fontanovi nadělat problémy. Po půl hodině hry úporného snažení přišla pro domácí vytoužená odměna v podobě vedoucí branky. Brazilec Amauri obelstil skvělou přihrávkou hned tři hostující obránce a do gólové situace postavil Simplicia, který z voleje překvapil Handanoviče. O chvilku později to mohlo být již 2:0, ale střelu Simplicia na brankové čáře vykopával Isla.

Ani po přestávce si Handanovič příliš neoddechl a hned musel zpět do akce. Obránci Udinese nedokázali po rohovém kopu odklidit míč do bezpečí a do střely se tak opřel Rinaudo. Tentokrát byl Handanovič připraven. V 54. minutě musel kvůli zdravotním problémům odstoupit Quagliarella, což nebyla pro hosty dobrá zpráva. Palermo si chtělo pojistit vedení a na hře to také bylo znát. Udinese bylo stále pod tlakem a nad vodou ho držel Handanovič, který zlikvidoval jak Rinaudovu hlavičku, tak také nebezpečnou střelu Cassaniho. Hosté se dostávali opravdu k minimu šancí, ale když už nějaká přišla, dokázali pořádně zahrozit. Nejprve vypálil Di Natale a vybojoval roh. Na něj si naběhl Simone Pepe a jeho hlavičku jen konečky prstů vytáhl nad břevno veterán Fontana.

V tomto okamžiku se Udinese dostalo do mírné převahy, kterou okamžitě dokázalo přetavit ve vyrovnávací branku. Bylo to opět ze standardní situace, tentokrát z volného přímého kopu. Míč propadl až na Diase Felipeho a ten z bezprostřední blízkosti nedal Fontanovi šanci. Palermo se ale nevzdalo a pár minut po vyrovnání bylo blízko dalšímu vedoucímu gólu. Hlavičku Migliaccia ovšem s vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí zlikvidoval brankář Handanovič. Slovinský brankář podržel Udinese i v nastaveném čase, kdy zlikvidoval několik nebezpečných pokusů domácích a hosté si tak odvážejí ze Stadia Barbery cenný bod.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele